Monday, December 27, 2010

Måndag igen!

Tänk, här förbereder sig man och håller på och så är julen över på en så kort stund! Men vi hade en ovanligt skön och avslappnad julhelg, verkligen toppen.

Det började dock lite knasigt i fredags, då Ken skulle ringa och höra med sin bror när han och hans tjej skulle komma över på själva juldagen. När han ringde oss för någon vecka sedan hade vi inte sagt någon tid, bara pratat om vad de skulle ta med, vad Sarah ville ha i julklapp och så vidare. De brukar komma ganska tidigt, redan vid 9 på morgonen, så jag ville fråga om de kunde komma inte tidigare än 10, så jag skulle hinna fixa lite innan.

Döm om bådas vår förvåning när brorsan säger att nä, de kommer inte. Han var så trött, så han skulle stanna hemma och vila, och tjejen skulle jobba. Va????? Visst, det är helt OK att ändra sig, men då ringer man väl innan och meddelar det? Speciallt för något så stort som julen??? Fy fan vad sur jag blev, det är verkligen oerhört ohyfsat tycker jag... Tänk om vi inte hade ringt, då hade vi ju suttit där och väntat på dem!

Men han är väldigt oberäknelig. Lite mystiskt kanske till och med. När Ken var 15 år försvann brorsan ur hela familjens liv. Bara sådär. För att han hade grälat med pappan (som inte ens bodde med resten av familjen). Helt plötsligt dök då brorsan upp efter 17 år. Bara sådär, som om inget hade hänt. Tydligen hade han bott i samma stad som mamman och Ken, men liksom inte ids kontakta dem. Som ju inte hade något med hans gräl med pappan att göra. Och nu är han kompis med alla, inklusive pappan. Men fortfarande har han sina sidor som man inte riktigt kan sätta fingret på.

Och detta var ju ett praktexempel! Det kan ju vara att han och tjejen gjorde slut eller nått, och att han inte ville säga nått, men ändå...

Ja ja. Deras förslust, vi hade hur som helst urtrevligt om än med lite extra mycket mat :-)!

På juldagen efter att ha ätit åkte vi ut på stan och gick på bio och såg Yogi Bear (kass film...). Och sedan hade vi en sådan där härligt lat kväll med bara mys.

På söndagen satt vi hemma och myste, men vi hade bestämt att vi skulle ut på en naturvandring under dagen. Problemet var ju att det blåste som bara den och var svinkallt. Men skam den som ger sig! Vi byltade på oss och gav oss iväg. Blåsigt värre, så vi varade bara 1 timme, men det var härligt att fylla lungrona med frisk havsluft (naturstigen gick längs med inloppet till Manatee River, precis där Mexikanska Golfen kommer in. Stället heter Robertson's Preserve och där är helt perfekt för att cykla, gå, springa eller tom åka kanot!

Sarah var glad att använda sin favoritjulklapp, sin nya scooter (sparkcykel).

Sedan var det bara mys, gott att äta och TV/Wii/lek för Sarah, dator för Ken och bok för mig som gällde resten av dagen. Perfekt....!

En av de långa naturstigarna

Sarah körde för full rulle på sin nya sparkcykel


Ken, Sarah och hundarna försöker stå raka i blåsten!



1 comment:

Saltistjejen said...

Jag håller med! Det låter himla konstigt att inte höra v sig om en sådan sak. Men men han verkar av din beskrivning inte som "alla andra". Skönt att ni fick en jätteskön och mysig jul själva! Sarah ser urtuff ut på sin scooter! :-)
Kramar och God Fortsättning!!!