Friday, August 17, 2012

Drama

Oj vi fick oss en intressant kväll igår!

Vi skulle precis gå och lägga oss: jag stod och borstade tänderna i vårt badrum och Sarah satt framför TVn och borstade sina tänder och Ken hade precis kommit in med hundarna.

Jag hör hur Sarah skriker lite och de för lite liv där ute, men tänker inte så mycket på det, de brukar busa med varandra, eller så kanske en kackerlacka hade tagit sig in och de skrek om det...

När jag är klar går jag ut för att se om Sarah är klar, och då får jag se Ken med kvasten i hand stå och mota en ORM i hallen!

En ganska liten orm men i detta fallet kunde vi inte avgöra om det var en Coral eller en Scarlet King Snake. De är ganska lika och den här ormen höll sig ju inte direkt stilla, men av vad vi kunde se verkade det vara en Coral snake, dvs en mycket giftig orm!

Det var ganska mörkt och allt hände så snabbt, men till slut motade Ken ut ormen genom dörren, MENormen försvann in i fodret runt dörren! Gaaah!

Vi har ingen aning om den fortfarande är inne i dörren eller inte, så nu är vi livrädda varje gång vi går in och ut...

Och det här är faktiskt tredje gången på de 8 år vi bott här som vi haft en orm i dörrfodret!!! De första två var dock corn snakes, helt ofarliga. Den första upptäckte vi genom att den ramlade ner på Sarah när hon gick genom dörren! Även om den var ofarlig så var den väldigt arg (den var väl rädd stackaren) och försökte bitas... Huga!

Vi trampade omkring väldigt försiktigt igår kväll och var väldigt uppjagade, det är ju inte varje dag man har en ORM i huset!  Vilken TUR att Ken såg den! Och vilken tur att katten inte var där, hon kunde ju ha blivit skadad. Elle rmer troligt: Mitt i natten skulle hon väl komma med en halvdöd orm och släppa den på min bröstkorg som en liten present, mäkta stolt! Då hade vi nog fått byta lakan, i alla fall på min sida av sängen :-) !!!

Mitt i natten, precis innan tre hör jag helt plötsligt Sarah skrika för fulla lungor "Mooooommmmyy!"

Jag var uppe på tre röda och inne i hennes rum. Orm! Såklart! Sarah är helt hysterisk, "Det är en orm i min säng!" Det tog lite tid innan vi insåg att hon hade vaknat för att hennes ökenråttor gnagde och så hade hon i sitt halvvakna tillstånd tyckt att hon såg en orm i sängen. Jag förstår henne, HELT KLART! Vi lyckades i alla fall somna om efter det...

Så vi har då kanske en väldigt giftig orm i dörren, hej och hå! Hoppas er helg blir mindre ävenyursfylld! :-)

3 comments:

Saltistjejen said...

Uhuuuu!! Hoppas ni snart får vetskap om vilken sort det är. Och jag hoppas det är en icke-giftig.
Hur fungerar detta? Finns det typ journummer man kan ringa OM det visar sig vara en dödligt farlig orm man har fått in och som man inte kan ta ut själv???

SweFlo said...

Jag tror man får ringa till privata firmor och betala själv. Jag funderar på att försöka få ut den (om den nu är kvar), men vi låter det nog vara och är bara extra försiktiga helt enkelt. Sarah vägrar gå in eller ut om jag inte inspekterar dörren noga och lämnar dörren på vid gavel så hon enkelt kan springa in eller ut!

Victoria said...

Nej men fyyy såna otäcka äventyr!! Hoppas ni hittar den och blir av med den så fort som möjligt!