Thursday, August 23, 2012

Torsdag

Nya skrivaren är en dröm, tänk att jag inte skaffat en ny tidigare. Men den gamla funkade ju bra, det var bara inte en nätverksskrivare.

Sarah och jag beslutade oss för att vi vill åka och tälta i mellandagarna. Dels för att få komam ut i naturen lite, dels så att jag kan kolla att vårt tält fortfarande är bra inför den stora Girl Scout-campingen i slutet på januari.

Vi har bokat in oss hos en Nationalpark mitt i Florida. Vill ha lite nya omgivningar. Verkar vara ett trevligt ställe med mycket hiking-vänliga stigar. Vi tar med hundarna och cyklarna. Förhoppningsvis blir det svalt och skönt i slutet på december!

Vi har en orkan på väg mot oss, Isaac. Den beräknas anlända runt måndag-tisdag. Just nu visar de flesta datormodeller på en träff mitt i Tampa Bay-området, så vi får väl se hur det går. Oturligt har Tampa just nästa vecka ett jättestort evenemang, det republikanska partiets har sitt stora möte i stan just då, med 50 000 pers. Så det kan ju bli lite knivigt...

Den beräknade färdvägen för en orkan kallas "the cone", men här i Florida brukar vi kalla den "the cone of death", men det kan de ju inte säga på TV! :-) Vi är smack mitt i "the cone of death" den här gången. Ganska ovanligt att just Tampa Bay får en orkan så här nära inpå knutarna. Verkar som om det kanske bara blir en kategori 1 eller 2, men man vet ännu inte.

Det blir nog ingen skola för Sarah i alla fall... Vilket är trist, för då måste de ta igen eventuellt förlorade "stormdagar" på höstlovet, och i år är det första året som de har planerat det så att hela veckan inför Thanksgiving är ledig här...

De stormar vi har haft mest problem med har oftast varit just mindre orkaner... Isaac är väldigt stor och bred. Så vi väntar och ser hur det går, med bävan!2 comments:

Victoria said...

Vi lär väl också få en del vind härborta på den här sidan, fast vi kommer nog lindrigare undan än ni! Var för säkerhets skull på Costco och köpte vatten och lite sånt man kan knapra på ifall strömmen skulle gå. Vi har bott här dryga sex år och inte haft någon orkan, jag hade gärna hoppats på sex år till utan... ;o)
Vi hoppas på det bästa och håll i hatten!
Kramar//Vic

SweFlo said...

Jag har lyckats bo här i 16 år utan något alltför illa. Men 2004 var det väldigt nära, vi var rädda och redo att gömma oss i badkaret, sedan flyttade orkanens öga inåt land lite mer och vi hade TUR.

Jag tänkte pallra mig till affären och köpa extra vatten, vi dricker ju ändå bara vatten på flaska, så det gör ju inget om vi har lite extra. Som tur har vi ju både gasgrill och gasolspis (campingspis) om det skulle bli kris. En storm var vi utan ström i tre dygn och det var inte kul. Vi hade inte förberett oss och hade inte ens en manuell konservburksöppnare eller batterier!