Wednesday, August 15, 2012

Onsdag

Väldigt groggy här... Sarah och jag har en vana av att ta långa promenader med hundarna sent på kvällen. Jag tycker det är skönt med lite motion när det inte är så hett ute (men den jobbiga luftfuktigheten håller sig tyvärr även superhög över natten). Sarah tycker det är kul att kolla efter grodor och paddor. Vi såg 7 stycken häromkvällen, Sarah var väldigt lycklig att en till och med slimade henne i handen! (Dom gör det när de försöker försvara sig, de kissar allstå inte, som Sarahs kompis trodde).

En stor nackdel med kvällsaktiviteter ute är dock myggen. Jag lyckades få sju bett nära inpå varandra på ena axeln. Det kliade som bara den igår kväll, så jag tog Benadryl, ett antihistamin som lindrar allegiska reaktioner såsom myggbett. Benadryl har dock en biverkan av att man ofta blir väldigt sömnig. Det funkar ju bra under natten när man inte vill vakna av evinnerligt kliande, som jag gjorde natten innan. Men det tar ett tag på morgonen innan spindelväven är ur hjärnan. De säljer för övrigt Benadryl under andra namn som icke vanebildande sömnmedel...

Nu har jag dock jobbat lite och tagit dagens första långpromenad, så efter en Diet Coke kanske det blir lite sprutt på mig.

Sarahs kompis är äntligen hemma och kommer hit om några minuter för att stanna hela dagen. Jippi för Sarah!

Igår kväll var jag på Girl Scout-mötet. Det var riktigt många vuxenpoäng jag fick där, med röstande och diskuterande hit och dit. Jag till och med minglade och hade flera längre samtal med flera olika personer! Och jag hade bara träffat tre av alla de som var där innan, så det var ju bra jobbat för en eremitkräfta!

Nä, nu måste jag ha den där Diet Coke som står i kylskåpet...

3 comments:

Saltistjejen said...

Vi har också problem emd mygg här. Eftersom Ella är lite överkänslig mot insektsbett (precis som jag) så ger vi henne anti-histamin varje dag. Men har sedan förra året använt flytande (för barn) Allegra (http://www.allegra.com). Det är bra för det blir man inte trött av! Finns även för vuxna. Så det är ett tips ifall du vill ta anti-histamin på morgonen eller så när det inte är så bra att bli väldigt trött.
:-)

SweFlo said...

Fy stackars henne! Jag brukar ta Claritin på dagen om det behövs, men jag tror det är just på natten som det är värst, och då passar det ju dessutom br aatt man sove rlite extra hårt. Men Allegra har jag inte provat, inte heller Zyrtec. Det är ju faktiskt bra att det numera finns ganska många sorter utan recept!

Mrs Clapper said...

Jag kör alltid med claritin 24hour reditabs, antingen att äta dem som man ska eller om inte reaktionen är så allvarlig så tar jag en tablett med lite vatten och gnider in på betten. Funkar kanon!