Monday, April 21, 2008

Bud

Vi handlar ganska ofta på Internet, flera gånger i månaden i alla fall. Det beror ju på lite vart man handlar, men standarden är normalt bud, (auktionsvinster kan oftast vara vanligt post) vilket brukar vara antingen FedEx eller UPS. I min mening så är UPS helt klart den bästa vad gäller hur snabbt man får hem grejjerna. FedEx kan vara segt som sjutton. Och så finns det lilla DHL som man får tas med ibland.

Nu när jag köpte min kamera så var det ju gratis frakt med DHL, och då får man vara glad för det. Men DHL är seeeeega! Jag har följt trackingen för paketet, och enligt detta anlände mitt paket i Bradenton i lördagsmorse. Jag hade då hopp om att de skulle leverera under lördagen, eftersom de ju faktiskt har lördagsleverans. Men icke.

Imorse stod det att paketet har lämnats över till den vanliga posten. Va?! Kan de inte leverera sina egna paket, DHLarna!?? De har ju varit hos oss flera gånger förut, vi får ofta dokumentleveranser för båda våra företag via dem. Mystiskt. Och eftersom den vanliga posten redan har varit här så lär det ju inte finnas mycket hopp om något paket från DEM idag. Fast ibland kan man få specialleverans från posten, speciellt när det kommer paket från Sverige, har jag märkt. Då kör de ut med en liten van. Så liiite hopp har jag allt.

På tal om Sverigepaket så talade min mamma om att hon idag skickat ett paket till oss. Men hon ville inte säga vad det var, så nu blev jag ju väldigt nyfiken! Vi får väl se vad det är nästa vecka, om nu någon behagar leverera det till oss...

2 comments:

JaCal said...

Samma här - UPS är helt klart snabbast. FedEx segt - de har någon princip att allt måste gå via deras hubb... vi har haft saker från Californien som skickats till deras hub (någonstans iUSA) och sen tillbaka till oss... suck och stön.

DHL fattar jag inte alls... verkar som de bara levererar till det lokala postkontoret - aldrig fram till dörren...

UPS rocks! Jag är nästan kompis med vår UPS kille... ;-)

Marianne said...

Konstigt, DHL är bra här på andra sidan jordklotet! Hoppas du får kameran snart!