Wednesday, May 27, 2009

Grass meter

As a general rule; if you can still see your dog's head sticking up from the grass, you don't have to mow the grass just yet.

Besides, he really love pretending being a jungle dog...

Bob the Jungle Dog

9 comments:

mammigranten said...

Ja, lite konstigt får jag väl säga att det är med gräslängden här.
Vi är ju vana vid den "svenska" varianten på gräs, som man givetvis höll riktigt kortklippt.
Nu när de kommit och klippt gräset här är det ju fortfarande så långt att skorna försvinner när det är nyklippt. Så vi bad dem klippa det kortare sist, vilket de tidigare inte gjort då de var rädda för att vi inte skulle gilla att det blev en massa gräsrester. Men det är ju fortfarande långt. Lustigt det där!

Amanda said...

mmm
SÅ söt

Taina said...

Vilken gobit! Vår hund får också snart kika upp i gräset. Jag är lite irriterad över hur lite de klipper varje gång. Och de kommer bara en gång i veckan! Snart köper jag en egen gräsklippare...

S w e F l o said...

Ja jag kan ju inte klaga på någon annan eftersom det är jag eller maken som klipper gräset. Vi hade precis klippt, och så kom det en massa regn och på det varmt och skönt, och vips så var det Amazonas!

Min svåger har en landskapsfirma och han berättade att man inte ska klippa för kort, eftersom det stressar gräset, det kallas tydligen "scalping" när man klipper riktigt kort. Så då borde vi ju få riktigt hälsosamt gräs nu! Ha ha!!!

Anonymous said...

haha, han ser ut att trivas som fisken i vattnet... men vad säger grantanterna om "oordningen"?

-Mari-

Camilla said...

Smart med en gräsometer :)
Gillar kortare gräs, kanske är amerikanskt gräs känsligare? Men vad fasen det finns ju golfbanor där också. Och de är ju kortklippta. Mammas gräsmatta ser ut som en golfbana, superfint.
Mysig hund som ser ut att gilla längre gräs. Käkar den gräs också? Mammas hund är som värsta kossan ibland. Himmel, hon är ju en hund men verkar ha blivit lite förvirrad :)

Ha det gott

S w e F l o said...

Mari: Ingen bryr sig längre, de har inte nog med folk i hemmannaföreningen för att ha koll på alla, både på gott och ont! Plus, grannen som var viceordförande dog för ett par år sedan, så det är lungt nu.

Camilla: Bob ÄLSKAR att äta gräs! Och han är värsta kossan, knaprar på som bara den! Stan, vår andra hund, äter bara gräs när han behöver spy. Konstigt! Kanske det finns lite get-gener i Bob! Goldgräs är det som finsn i norra USA. Här i Florida har vi St Augustine-gräs, vilket är superstort och tjockt, för att det ska klara klimatet. Tror det är därför d einte vill klippa kort med, eftersom gräset blir svagare då.

Anonymous said...

Förresten så tycker jag du lyckats ta jätte fina bilder på Bob!
-Mari-

S w e F l o said...

Mari, har du sett vad grå han har blivit! Fast det ser mer ut som surfar-blont på honom, han e en riktig dude!