Jag äter ju LCHF, och det har gått bra hittills. På min födelsedag fick jag en tårta, så jag smakade på den (det var alldeles för sött) men annars har jag hållt mig stenhårt till LCHF. Det har nog blivit lite mycket grönsaker kanske, men det är inget jag stressar över. -7 kg hittills och lederna tackar och bockar, ingen ledvärk alls. Magen och det nya rörsystemet därinne är också väldigt nöjda med LCHF-kosten...
Just nu är jag besatt av svensk pizzasallad! SÅ gott och jag mumsar det ofta!
Min systers recep som jag har modifierat litet:
Ett litet eller ½ stort vitkålshuvud (i USA kallas det green cabbage)
Dressing:
2 msk ättika 12 % (här i USA har jag endast hittat 5 % ättika, men jag har en flaska ren ättika från svenska Perstorp, 24 %, så jag tar 1 msk av den och 1 msk vatten istället)
2 msk olja (en neutral olja såsom rapsolja (canola) är bäst)
2 tsk salt (jag använder ett rosa Himalaya-salt, mer smak och har dessutom nyttiga mineraler)
2 tsk nymald svartpeppar
En nypa oregano
2 msk vatten (utöver den som jag spädde min 24 %-iga ättika med)
Kör kålen i en matberedare för enklaste rivningen, men osthyvel eller kniv går bra med.
Blanda ihop dressingen i en bunke, tillsätt kålen och blanda väl med fingrarna. Jag brukar förvara i en plastburk med lock, men det går ju bra att ha i bunken med plastfolie ovanpå istället.
Maken kan inte med pizzasallad, men jag får verkligen cravings efter den! Mums!
1 comment:
Härligt!!!
Kramar/Vic
Post a Comment