Wednesday, April 11, 2012

Bob

Veterinären ringde igår kväll, och det var ju som vi trodde, han har diabetes. Normalt ska blodsockret ligga på 125, han hade 396! Ett normalt blodsocker ska för både männiksor och hundar ligga runt 100-150 om man inte fastar.

Jag provade att mäta mitt eget blodsocker för att testa den nyinköpta mätaren, och det låg på 84, (tack LCHF). Bob var dock inte så sammarbetsvillig, och jag är ju ovan. Så det blev en hel del stickande både här och där och en till slut mycket slingrig hund som tyckte det fick vara nog. Så inget test på honom. Men förhoppningsvis kan veterinären visa oss lite tips och tricks...

Nu har jag inhandlat insulin, sprutor, mätare och en hel massa annat som vi kommer att behöva. I eftermiddag ska vi förbi veterinären för att lära oss hur man ger insulinet och hur mycket och allt det där. Så fråm och med nu blir det lite andra rutiner här i huset. Tur att jag jobbar hemma så jag kan pyssla med allt det här och hålla koll på Bob, det är säkert en fördel.

Förhoppningsvis har han några år kvar i kroppen, Dvärgpinschrar brukar bli mellan 14-17 år, men Bob har ju haft hälsoproblem i princip sedan han var valp, så man vet ju inte. Men båda hundarna äte rnyttigt och får massor av motion, det hjälper säkert. Och mycket kärlek, för DET är ju allra viktigast! :-)

1 comment:

Saltistjejen said...

Å lilla Bob!! Hoppas han kommer bli bättre nu. Och visst är det bra att du jobbar hemifrån. Det gör det hela mycket "enklare" även om det såklart kommer bli lite andra rutiner. Men du har ju koll på honom då också under dagtid. :-)
Kram!!