Monday, April 9, 2012

Måndag

Vår kommun har en extra ledig skoldag idag, men annars är det inte säkert att man har ledigt just idag. Själv har jag en hel del jobb att göra.

Jag skickad ejust iväg Sarah med bästa kompisen och hennes mamma till stranden, och sedan ska de hem till kompisen för en hel dags lekande. Mycket roligare än att vara hemma hos mig tror jag!

Ifredags var kompisen här hela dagen, i lördags morse startade Sarah dagen med en äggjakt redan 6:00! (Det var pappa som fick åka med, liite tidigt för mig...)

Annars var det en vanlig dag i lördags faktiskt. Vi latad eoss mest, åkte och handlade en smula och tog det lungt.

I söndags lyckades jag få Ken att sova till 10:30. Kors i taket, men stackaren behövde verkligen det. Vi var sedan iväg på en sagolikt god brunch på Polo Grill i Lakewood Ranch som vi har varit de senaste åren. Det enda felet på den maten är att man inte kan få komma tillbaka någr atimmar senare och äta mer... SÅ gott!

Sarah och jag spelade Wii och hade kul, och den sena eftermiddagen/kvällen tillbringad evi med att utforska en ny park som precis har öppnat, väldigt nära oss. Superfint att gå omkring med hundarna på alla de slingrande små stigarna, och perfekt för Sarah att köra sin scooter/sparkcykel. En ny favoritpark!

Vi har haft väldiga sömnproblem nu över helgen. Pga hundarna. Bob har börjat dricka kopiösa mängder med vatten, som såklart resulterar i att han vill ut och pinka mer. Helst tre gånger per natt. INTE kul! Det kopplat med att han sover väldigt tungt, så pass tungt att han inte ens hör om någon ringe rpå dörren (man måste ruska liv i honom), får mig att starkt misstänka att han har diabetes. Så idag har vi en tid hos veterinären för att kolla det.

Och Stan, den busen, lyckades sno en liten bit Snickers ur Sarahs påskgodiskorg. Den åt han med aluminiumpapper och allt. Sedan var det diaree som gällde hela natten för honom, eftersom choklad är giftigt för hundar. När det nästan var morgon spydde han upp aluminiumpappret...

Så sömn har vi inte fått så mycket av.

Sarah fick välja ut några godis som hon verkligen ville ha kvar, resten har åkt i soporna. Det blir alldeles för mycket godis annars, med tre äggjakter och sedan vår påskkorg. Hon hade ätit så det räckte och var helt OK med att kasta resten... Så ingen mer choklad för Stan. Och förhoppningsvis kan vi få Bob och hans eventuelal diabetes under check idag också. Stackaren! Inte så konstigt om han har diabetes egentligen, han har ju kroniska problem med sin bukspottskörtel, och det är ju där som insulinet tillverkas. Så det är ju säkert lätt att det blir fel och obalans där.

3 comments:

Saltistjejen said...

Å stackars Bob och Stan! Håller med om att låter som om Bob ev har fått diabetes. Inte för att jag kan så mycket om djur eller sjukdomar, men just det där kopiösa drickandet. M's gamla katt fick diabetes och hon drack också sådär mycket och kissade hela tiden... Bra att ni fick tid hos veterinären såpass fort.
Hoppas ni får mer sömn inatt!

SweFlo said...

Ja det där med drickandet har man ju hört talas om, så vi får se vad det blir för "dom" senare idag!

Mrs Clapper said...

Stackare! Vad skönt att ni fått en diagnos nu och kan hjälpa honom. Det är så hemskt när de mår dåligt!