Monday, July 9, 2012

Måndag igen

Vi har lagt ännu en härligt avslappnad helg bakom oss. I lördags drog vi till stranden, till vårt vanliga ställe på norra Anna Maria Island. Här hittar man så gott som bara lokalbefolkningen och det finns inte ens en parkeringsplats. Man får ha tur och komma tidigt för att parkera här!

Vi visste inte ritkigt hur det skulle se ut på stranden. Förra helgen när vi var nere i Venice var det superskräpigt i vattnet efter stormen, och väldigt brunt.

Inga problem den här gången! Vattnet var kristallklart, och dessutom hade stormen arrangerat om sanddynerna ute i vattnet, så vi hade nya ställen att dyka på och utforska.

Vi var på stranden hela 4,5 timmar, men ingen soleld, tack vare vårt strandtält och gott om solskydd...

 När vi kom var det lågvatten, när vi åkte var det vatten nästan ända upp till där mina fötter var

 Sarah och Ken ställer i ordning vårt soltält. Verkligen ett bra köp som vi har haft mycket nytta av de senaste två åren! Det funkar ungefär som ett paraply, väldigt enkelt och viks ihop i en liten small väska. Nu har vi dessutom beställt en strandvagn så vi slipper bära allt vi har med oss. Kanon!

 Nu är tältet klart!

 Här inne kan man sitta fyra personer på stol om man vill. Skönt med lite skugga ibland.

 Sarahs Boogie-board, min flytpinne (storlek extra extra large) och så min snorkelutrustning. Jag är SÅ glad att jag köpte en mask med samma styrka som mina glasögon! Har aldrig kunnat dyka med linser, nu var det en helt ny värld som öppnade upp sig. Att snorkla är SÅ härligt!

 Norra änden på Anna Maria Island är härligt folktom. Vi hade nästan hela stranden för oss själva! Om man tittade lite söderöver så var det smockfullt, man såg verkligen var kommunens strand låg (det är ju där parkeringen finns dessutom).

Kristallklart, dessutom över 30 grader varmt i vattnet!

 Kan det bli bättre än så här?

 Härligt, härligt, härligt...


Vårt tält sett utifrån vattnet

När vi sedan kom hem och hade duschat drog jag och Sarah ut på stan. Vi åkte bland annat till Petco, ett jättelikt djurvaruhus, där vi inhandlade hundmat och kattleksak.

Sarah kollar in ödlorna

Efter shoppandet var vi superhungriga, vi hade inte ens käkat lunch under dagen. Det blev en tur förbi supergoda Gianni's på vägen hem. Här är deras absolut magiska Pizza Margherita. Ostpizza? Nä, MAGISK pizza! SÅ GOD!


Mums!

I söndags behövde Ken välja ut nya bågar, det blev dessa från RayBan:


Sedan blev det ännu en tur ner till Anna Maria Island, men denna gång endast för lunch. Gott med grillade räkor, men FY vad varmt det var i går! 38 grader, och en luftfuktighet som ligger som en våt filt runt en. Och då är ändå inte Florida varmast i USA just nu, hela östkusten har värmebölja!

Ken har fått snille på Hawaii-skjortor, och för er som känner Ken kan ju fatta hur knas det är, han som är så konservativ i sin klädsel annars. Och det får inte vara vilken Hawaii-skjorta som helst, nej det ska vara äkta vara, och vintage. Som denna Hawaii-tillverkade sak från 60-talet.

Nu ska jag jobba lite. Kanske tar vi oss till poolen idag, vi får se...

4 comments:

Saltistjejen said...

Stranden ser ju helt ljuvlig ut!!!
:-)

Victoria said...

Strandtält är ju supermart, var har ni köpt det? Jag försöker sälja in det hos Johan, men han är lite skeptisk.
Vad härligt det ser ut på fotona, som en hel strand alldeles för er själva! Kram!

SweFlo said...

Jag tror företaget som tillverkade dessa inte längre finns, de var i Jacksonville, och vi köpte vårat från Amazon, men jag har inte sett dem där på senare tid. Märket som vi har heter Shadebrella.

Mrs Clapper said...

Wow! Ser helt fantastiskt ut! Som hämtat ur en resekatalog!
Och smart med strandtält.