Tuesday, July 31, 2012

Tisdag

Igår var det en sådan där dag som bara suger musten ur en. Jag gick och la mig straxt efter nio igår kväll, helt fysiskt och psykiskt SLUT! SÅ trött!

Jag fick en massa jobb gjort innan lunch. Sedan åkte jag och Sarah för att köpa en ny bokhylla åt henne. Vi var tvungna att ändra om lite nu när hon har ett stort bursystem som ska få plats i hennes rum.

Ut åkte bokhyllan som innan stått ovanpå hennes höga byrå, där buren nu står. Men böckerna måste ju få plats någonstans, så vi gjorde oss av med en gammal förvaringsenhet som hon ändå inte gillar, eftersom den har Disney-prinsessorna som motiv... Där denna stått installerade vi den nya bokhyllan. som jag svettades över en bra stund för att få ihop!

Men men, det blev gjort i alla fall...

Sarah är SÅ glad över sina nya gerbiler, och de är väldigt nyfikna, sociala och tama, inga problem där! Katten är som sagt väldigt rädd för dem och vill inte gå nära buren. Och eftersom vi höll på att tvätta sängkläderna för Sarahs säng hade hon inget att gömma sig under... men efter ett tag kom hon på att hon kunde krypa under bäddmadrassen. Där fanns det ju inga läskiga gerbiler i alla fall!


Vi tömde också ur en låda i Sarahs byrå som vi kan förvara alla gerbil-atteraljer såsom mat och dylikt. Byrålådan var FULL av svenska böcker som vi ju vill ha kvar men VAR ska dessa förvaras? Gah! Jag behöver ett större hus med mer utrymme! Det känns som om det är saker överallt, och då är jag ändå en mästare på att sortera ut och ta bort...

Sarah kom på att hon kan koppla loss gerbilernas motionshjul över natten, då slipper hon höra när de vaknar och sätter igång på morgonen. För gerbiler är inte lika mycket nattdjur såsom hamstrar är, de är vakna och sover både på dagen och natten. De gick och la sig ungefär när Sarah gick och lade sig, och det var tyst och lungt från buren tills efter sju imorse...

 Vi har ännu en bur, lite större, och lite fler tuber som ska installeras, men de kommer inte med posten förens imorgon. Men den här buren är rena lyxpalatset för dessa gerbil-flickor jämfört med vad de bodde i innan, när de var i djuraffären. Då hade de bara en liten fyrkantig glasbur utan något att klättra på. Och gerbiler gillar att klättra och gräva. Och tunnlar är en favorit!

 Det är INTE lätt att fotografera de här flickorna, nästan alla kort blir suddiga eftersom de ständigt rör på sig. Men här ser ni Coco, den svarta och Goldie, den blonda. Det syns inte här, men de har söta långa svansar täckta med mjukt hår och med en liten tofs i slutändan.

Och här ligger Muffin och sover, med huvudet nerstoppat som en liten struts! :-)

Vi hade förberett oss på att socialisera gerbilerna, eftersom de oftast är väldigt skygga och inte vill komma nära nya människor med en gång, men det behövdes då inte! De formligen hoppar av glädje då de ser än och vill gärna komma ut och kela. Jag hade ingen aning om att smågnagare kunde vara så keliga! De är riktigt roliga att titta på när de håller igång dessutom.

Anledningen till att det blev tre små damer och inte bara en eller två är enkel. De ska helst bo i par eller grupp eftersom de är mycket sociala, till skillnad från hamstrar. Nu råkade affären ha tre systrar och inget annat, och vi kunde ju inte bara ta TVÅ och lämna en ensam, eftersom vi vet att de vantrivs ensamma, och dessa tre var ju dessutom uppvuxna med varandra och väldigt etablerade som social enhet. Så det bev tre. Tur att de alla har olika färger så vi vet vem som är vem!

Sarah är hos sin BFF hela dagen, jag ska jobba både med jobbet och huset är det tänkt. Vi får väl se hur mycket som hinns med...

1 comment:

Anonymous said...

Är inte mkt för gnagare men de där såg ju riktigt söta ut.
Bra att katten verkar rädd för dem också...

-Mari-