Monday, July 23, 2012

Måndag

Försöker jobba med huvudvärk, inte så kul. Jag hade en riktigt stor migrän-aura (synrubbningar) igår, så det är säkert på grund av det.

Tiden går så snabbt här på morgonen. Måndagar brukar alltid vara busy på jobbet.

Vi hade en härligt slapp helg. 5 timmar på våran favoritstrand i lördags och bara lugnt och skönt igår. Jag passade på att rengöra uteplatsen ordentligt. Spolade rent och rengjorde kattlådan och fixade iordning.

Det är så kul nu när Sarah gillar vuxenfilmer! Och det är gansla stor skillnad från när jag var barn, då var jag skiträdd efter att ha sett läskiga filmer. Sarah är inte alls skraj. Jag antar att det beror en hel del på att barn nuförtiden blir bombarderade av media hela tiden. Videospel och TV, non-stop. De är väl avtrubbade helt enkelt? När jag var liten hade vi TVÅ TV-kanaler tills jag var i princip tonåring...

Jag levde i skräck efter att ha sett Gremlins, t.ex., tänk om en skulle komma upp ur toan eller från duschavloppet? Sarah skrattar bara när jag skriker under en läskig film. Frågar om hon ska hålla mig i handen. Vi tittade på Signs igår, med Mel Gibson från 2002. I en scen sträcker en alien ut handen under en dörr och Mel hackar av fingrarna på denne alien med en kniv. Jag skrek som bara den och Sarah tittade bara på mig och skrattade! Hon älskar läskiga filmer, helst av sorten sci-fi med aliens. Massor av aliens! :-)I förrgår tittade vi på The Birds (Fåglarna) av Alfred Hitchcock. Den är fortfarande riktigt bra fast den filmades 1962! Riktigt kul att se en film från början av 60-talet faktiskt, Sarah gillade det också. "Kolla in vilka stora telefoner de hade!" Och "Himmel vad de RÖKER hela tiden!!!"Vi var dock lite besvikna på slutet (det var länge sedan jag såg den och kom inte direkt ihåg allt). Lite kort. Vi ville ha mer! När jag tänker tillbaka på Fåglarna när jag sett den innan kommer jag i princip bara ihåg en massa fåglar som flög omkring och hackade ut ögonen på folk. Jag har inget minne av allt det andra. Filmen har ju en hel del att erbjuda.

Häromdagen tittade vi på Close Encounter of the Third Kind av Spielberg, en annan alien-klassiker. Bra!Vi tittade på Alien, originalet. Kul, tyckte Sarah.Det enda hon är rädd för är den 22 december. Maya-kalendern. Hon har läst en del om det där och förnuftet säger henne att det är OK, men hon är bra nervös ändå. Kanske vi kunde åka upp i bergen då? Ifall typ en meteorit kommer och det blir en stor tsunami, då är det ju bäst om vi är i bergen? "Jaha", sa jag. "Men då behöver vi väl inte köpa några julklappar i år, om världen ändå ska gå under den 22 december?" Njäe, kanske inte... men jo, det var nog bäst att vi gjorde det i alla fall... :-)

Fattar inte att hon gillar läskiga alien-filmer så mycket! Mardrömmar har hon sällan, en dag hade hon en, men då var det en av karaktärerna från barnprogramet Yo Gabba Gabba som hade förökat sig och höll på att ta över världen. Hon sa att hon lyckades ta reda på att de hade en sorts ring som gjorde att de kunde kontrollera människornas hjärnor, så hon tog ringen och "saved the day" som hon sa. Hon är rolig!

Barn i Sarahs ålder brukar börja bli mer och mer medvetna om världen runt omkring dem, att världen inte bara snurrar runt dem. En del kan bli oroliga, andra bara mer medvetna och vetgiriga. Många börjar bry sig mycket om miljön och om fred, till exempel. Det märks att Sarah har börjat tänka mer globalt snarare än bara runt den krets som är närmast oss. Fantastiskt att se henne utvecklas och lära sig.

Nej, nu lite mer jobb innan det är dags för lunch!

5 comments:

Anonymous said...

Nu har jag hämtat ut mina skor på posten, TACK!
Hoppas Sarah blev glad över godiset och att de lakritsgrejer du fick var okay, de hade nämligen slut på sockerfria saltlakritstuggumit som jag hade tänkte köpa till dig. Ville inte köpa en massa saker med socker i till dig...
Minns dock inte vilket sötningsmedel det är du inte tål, för visst var det ett som du inte klarade av?

Jag tänkte även passa på att rekommendera "The Village" från 2004, även den med Joaquin Phoenix...

-Mari-

SweFloKeto said...

Tack! Det var super alltihopa! Jag brukar få huvudvärk av aspartam, men det finsn ju i allt. så jag brukar bara försöka att inte dricka för mycket Light-läsk (där det ju iftast alltid finns). Tuggummu är inte så farligt. Jag önskar de had emer xylithol-sötat tuggummi här, det är dock ganska ovanligt.

The Village är på listan! Jag tror det blir Arachnopobia av Spielberg ikväll, det var länge sedan jag såg den!

Saltistjejen said...

Hahaha! Hon är som jag! Jag ÄSLKAR skräckfilmer (BRA sådana då vilket tyvärr är svårt att hitta balnd allt skräp) och jag älskar även Sci-Fi (samma som för skräcken svårt att hitta riktigt bra bland allt dåligt) .
Gamla klassikern Alien är fortfarande en av mina absoluta favoritfilmer någonsin!!!! SÅ BRA! Skräck på intelligent vis! Jag gillar även de andra Alien-filmerna men ettan är sååååå bra!!! och Prometheus som nyligen kom ut var riktigt bra den med! :-)
Mmmmm....!

Anonymous said...

Glöm inte "It", den är en måste film, sen hatar man clowner för all framtid...

-Mari-

SweFloKeto said...

Både Ken och jag är Sci-Fi freaks, men inte av typen Stark Trek eller så, mer som du beskriver det. Sarah såg faktiskt Prometheus och det var så hon kom att se Alien, hon ville se mer!

It, jag tror faktiskt aldrig jag såg filmen, men BOKEN var ju hemsk! Igår när vi såg Arachnophopia skrattade hon och suckade åt mig när jag skrek till. "Moooomyyyy!" :-)