Wednesday, January 6, 2010

Rekordkyla här i Florida

Det har varit kallt på sistonde, men inatt slog det nya rekord! Minusgrader sedan åttatiden igårkväll, och minusgrader när vi vaknade. När vi satte oss i bilen imorse för att köra Sarah till skolan var det i alla fall 2 plusgrader, men jag hade is på alla rutorna. Och en isskrapa är ju inte direkt nått man har i handskfacket här i Florida... Vi fick helt enkelt ha värmen på för fullt och vänta tills det värsta hade smält så jag kunde se bra nog att köra.

Hundarna är INTE roade, de har ju ingen päls på sina magar, så de fryser som sjutton. Jag satte på dem deras varmaste tröjor imorse, men de satt och skakade hela tiden i bilen. Och så fort vi kom hem borrade de ner sig i var sin filt. Inte lätt att vara Floridahund!

Det är till och med kallare nu än det var när vi var uppe i bergen, och förutom några fleecejackor och ett par vantar så har vi inga kläder direkt lämpade för kallt väder, så det är lager på lager metoden som gäller.

Jag är verkligen glad att vi har stengolv i hela huset, men dagar som denna då är det inte så mysigt...

Tampa och Fort Myers satte visst nya köldrekord i natt, och allt beror tydligen på en "pust" av arktisk luft som har letat sig ner hit... Jag måste helt klart köpa lite mössor till oss om vi ska ut på hike igen som vi planerat nu i helgen. Som vi svenskar säger: det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder :-)

4 comments:

Malin said...

Jag som sitter i Göteborg i kylan och snön och drömmer om solen i Florida :D Tur att ni inte har sådant väder allt för ofta! Har man inte rätt kläderför kylan så är det ju verkligen inte kul!! Stengolv när det är kallt är ingen höjdare! Hoppas ni får varmare snart igen!

Victoria said...

Dte är verkligen helt stolligt med den här kylan! Håller med om att det är skönt med sten och klinkers på golven i vanliga fall, men när det är så här kallt - usch och fy! Det känns ovanligt att hålla på med strumpor och tofflor på dagarna, men är inte van... :o)

Lotte Jensen said...

Här på Gotland har vi haft minus 3 idag. I tidningarna står det att de spår "Sibirisk vinter", dvs kallt, mycket kallt. Jag gillar snön och kylan för det ger mer ljus och kontrast till det mörka och grå. Sen kommer våren och det är såååå underbart... dessutom tror jag att naturen/miljön mår bra av en "normal" vinter

Ewa said...

Kyla är inget jag vill ha. Min kropp skriker så förbaskat då. Men ett är bra med kylan. Sniglarna dör. Yes