Monday, January 4, 2010

Ska inte detta vara Florida?

Inatt: frysgrader. Just nu: Plus 3 grader... Vi är liksom inte utrustade för det här, varken husen eller människorna. Och det är en big deal på nyheterna när kylan kryper in... Vi är ju mitt i jordgubbsskörden! Frysgrader går ju inte an då.

Igår kom Ken hem seeent från jobbet. Det börjar närma sig deklarationssäsong här, nästa vecka har de "kick off" med alla på firman, då börjar allvaret och vi får nog inte se mycket av Ken förens efter den 15:e april, sista inlämningsdagen för deklarationer... Mycket förberedelser innan allt kan rulla igång.

Så maken var inte så glad när jag tvingade ut honom på stan för att hjälpa mig köpa köksbord vid sju på kvällen. Enda sättet var att han körde med sin cabriolet med toppen nere och det enorma paketet där bak. Som tur var bor vi bara några minuter från affären, för det var svinkallt. Han var lite sur och tvär, men insåg ju också att det vore dumt att missa 50 % rabatt när de nu hade det. Som tack bjöd jag på middag efteråt på en lokal krog som heter Gecko's. Efter en tallrik med BBQ ribs var han inte så sur längre... :-)

Just nu försöker jag samla mod att ge mig ut i kylan för att göra lite ärenden. Vill bara ha det gjort så jag kan gona mig här hemma resten av dagen, och jag vet att Sarah vill iväg och leka med grannen, så det är väl lika bra vi klär på oss några lager och drar iväg.

Hoppas att ni får en bra dag!

4 comments:

Anonymous said...

Vad jobbigt för er som inte är vana. här är det 13 minus och ingen fara... Har ni inte lite varma kläder sedan vistelsen i Blue Ridge bergen? Det är bara att dra på sig vinter stället.
Mest synd är det nog på jordgubbarna...
Kram
-Mari-

Birgitta said...

Vilken är den normala temperaturen i Florida så här års ungefär? Vet du om denna kyla ska hålla i sig länge? Jag har en son som pluggar på College i New Jersey och som simmar. Igår åkte simteamet till Florida för en veckas träningsläger och han var väldigt besviken på att det var så kallt.
Hälsn Birgitta (har precis hittat till din blogg, kul)

S w e F l o said...

Det ska nog hålla i sig i alal fall över helgen vad jag förstår, brrrr!

Anne said...

Vad är det man brukar säga, vägen till mannens hjärta går via magen ;)