Wednesday, January 20, 2010

Trött på bara tanken...

Jag orkar inte bry mig om att leta efter ett nytt hus just nu. Så frustrerande! Situationen är ju vad den är, inget att älta. Men jag ser inte fram emot att hitta ett nytt hus. Själva letandet. Suck!

Det är så mycket att tänka på. Förutom att själva huset ska vara vad vi letar efter, sedan ska det ligga i ett bra skolområde och inte vara för långt från Kens jobb... Det får inte vara i ett sk CDD-område, där får man betala mellan trettio och åttio tusen kronor mer i skatt bara för att det ligger inom ett område där man får betala extra, och det har man ju ingen lust med...

Så en hel del saker som filtrerar vilka hus vi kan tänka oss. Dessutom så är majoriteten av husen på marknaden här just nu short sales, och det har jag bara inte lust med! Det kan ju ta 3-4 månader från start tills det är klart... Nä fy tusan, inget mer maratonväntande...

Så lite avsmak har jag nog just nu för allt vad husletande heter. Men det är ju bara att bita i det sura äpplet så blir det nog en väldoftande äppelpaj i slutändan ändå!

Ken skulle till doktorn för att få en prednisoloninjektion i ryggraden (!) för sin inflammaerade nerv bak i ryggen, och jag körde honom till jobbet eftersom de ska söva ner honom. Då kom vi på att han ju glömt bort att han inte fick äta, och han hade ätit frukost! Så nu blev det ändrat tills nästa onsdag i stället... Och jag tror inte han glömmer bort att han inte får äta igen ;-)

Nu ska jag nog titta på svensk film, en i kriminalserien om polisen Johan Falk, baserat i Göteborg, riktigt bra faktiskt.

8 comments:

Petra H said...

Suck, jag vet exakt hur det känns! Vi har ju nu fått reda på att det blir flytt till Bryssel i mars (förhoppningsvis) och det finns inte ett enda objekt i Bryssel som jag tycker ser intressant ut :-( I höstas när det var för tidigt så hittade jag ju så klart en massa... Det är nog bara att hålla med O om att det är bättre att vänta tills vi är på plats i Belgien!
Håller tummarna att ni hittar något snart igen, och att Kens rygginjektion går bra NÄSTA onsdag istället!
Kram
PS tack för filmptipset! Vi har sett en svensk kriminalserie, Irene Huss, som också utspelar sig i Gbg men inte alls bra tyckte vi.

S w e F l o said...

Ja jag såg Huss serien med. Om du kollar på Wiki och Johan Falk så kan de se vad avsnitten är. Det var några tidigare filmer, men under 2009 kom 6 filmer ut och de hänger alla ihop. Jag tycker dock att den andra huvudrollen är mycket bättre spelad än själva Falk-rollen. Den killen som spelar informatören är jättebra!

Malin said...

Vad jobbigt med husletandet... hoppas ni "ramlar" över det perfekta objektet och inte behöver leta allt för mkt/länge! Vad är ett CDD-område?

Johan Falk-filmerna gillar jag jättemycket, kanske extra mkt för att jag för tillfället bor i Göteborg och känner igen miljöerna så väl.

Victoria said...

Surt med husköpet! Så var det för oss också, långt innan det var dags hittade jag massor, men när det väl gällde - pffft! Nada.

S w e F l o said...

CDD är något vår kommun hittat på för att få in mer fastighetsskatt, det står för community development district. Det är meningen att områden med extra mycket ny bebyggelse ska få in extra skatter för att täcka extrabehov för nya skolor, vägar och dylikt. Men det rör sig om ganska mycket extra man får betala i skatt, så man måste nog verkligen vilja bo i just det området för att ha råd med det...

Malin said...

Aha då förstår jag, jag tycker att fastighetsskatten i Florida är dyr som den är, inte kul att betala ännu mer...

Marianne said...

Så trist med de där säljarna! Men vem vet, de kanske ångrar sig igen. För jag menar, om det är short sale, så betyder väl det att de inte kan betala lånen och måste sälja???

S w e F l o said...

Av vad jag fattade det så kräver ändå banken att de betalat mellanskillnaden efter att de sålt, och tyckte de att de lika gärna kan bo kvar i huset tills det går i foreclosure - i vilket fall blir de av med huset utan att ha några pengar, så i detta fall har de ju i alal fall någonstans att bo, en foreclosure kan ta lång tid. Stackarna, jag förstår att de inte har det kul, med ett småbarn och bebis på väg...