Thursday, June 28, 2012

Lättränad

Alltså, varför har jag inte tänkt på detta tidigare?

Jag är så van med att göra allt, men på senaste tiden har tiden inte alls räckt till.

Härom veckan fick jag dock för mig att träna Sarah. Nu vet hon hur man sätter igång tvättmaskinen och torktumlaren, även om jag dock inte ger henne detta uppdrag på egen hand ännu. Men hon VET hur det fungerar. Ett jobb som hon dock klarar galant, faktiskt gör mer noggrannt än jag själv, är att vika och hänga undan sina egna rena kläder.

Jag ger henne tvättkorgen och hon hänger toppar där de ska vara, i samma ordning som jag gillar, klänningarna hamnar på rätt plats, strumporna blir ihopparade och underkläderna ligger i fina högar i lådorna. Jag brukar bara kasta i underkäder huller om buller, funkar bra för mig, men hon säger att hon gillar dem i högar.

Men det bästa av allt är att hon villigt tar emot uppgiften, inte ett enda ord i protest. Hon verkar GILLA att lägga undan sin tvätt! En dag bad hon till och med om lov att få vika undan VÅR tvätt! Jag ramlade nästan av stolen, men efter 5 minuters förklaring vilka högar allt skulle vara i så fixade hon det. Jag sade åt henne att bara lägga det som skulle hängas upp i högar, eftersom de ska hängas ganska högt upp, men hon skulle säkert ha fixat det också.

Annars ansvarar hon för att fylla på mat och vatten hos alla djuren då de får tomt, jag ger fortfarande hundarna mat i samband med Bobs insulinspruta.

Dessutom rengör hon kattlådan!!! Helt utan protest, även om man såklart hör ett antal äcklade utrop då och då, specielt när hon hittade en HEL kackerlacka i en av Elsas bajskorvar. Blä och fy!

Hon vattnar också alla blommor och dukar av efter att vi har ätit. Om någon behöver något hämtar hon det utan problem om man frågar, hon serverar gärna kalla drycker med is och annat om man ber henne. Hon är riktigt omtänksam och hjälpsam, faktiskt!

Det enda som verkligen inte går att få henne att göra utan gråt och tandagnissel är att städa sitt rum. Av någon anledning är det stört omöjligt! Så jag hjälper henne med det, eftersom hon är så duktigt med att hjälpa till med annat.

Nu ska vi ta lunch-break och kolla på den andra filmen i Harry Potter-serien.

3 comments:

Marianne said...

Men vad DUKTIG hon är! Det är ju dubbelt roligt eftersom hon gör vissa saker bättre än vad du gör dem! : D

Men visst är det så, en del saker är bara så himla trista och tråkiga att göra, medan andra är helt okej. Och det är olika från person till person vilket som är vad.

Kram!

Victoria said...

Vad duktig hon är! Elias knölar fortfarande ihop allt som jag strukit till honom i en av sina lådor så kläderna ser ut som dragspel... Men jag framhärdar att han ska kunna göra det själv, så snart lär han väl sig.

Mrs Clapper said...

Verkligen duktigt! Då hjälper man ju gärna till att städa hennes rum kan jag tro! Verkar vara en supergullig tjej du har.