Tuesday, June 12, 2012

Ojdå

Fick just en migränattack. I mitt fall brukar det innebära en halvtimem med sunrubbningar och ingen huvudvärk. De säger att dte är pga av inflammation i blodkärl i hjärnan pga av lupusen.

Jag har märkt att det ofta sker när jag jobbar superintensivt. Inga problem, men just om en halvtimem måste jag åka till doktorn, alltså köra bil. Jag kan knappt se tangentbordet som det är nu, hoppas verkligen det klingar av snabbt, väldigt irriterande!

Annars är allt bara bra. Ska föröska hinna med en sväng till mataffären efteråt. Vi har efter en väldigt degig vår nu gått tillbaka på en low carb-kost från och me digår. Magen vär redan mycket gladare idag, helt klart. Men jag behöver en massa grönsaker, det gapar tomt i kylen just nu. Igår blev det en konstig om än dock väldigt god middag på det som fanns hemma.

Jag stekte upp strimlat fläskkött med salt och peppar, lade sedan till stora bitar med lök, vitlök och skivad serranopeppar. Sedan hade jag i broccoli och färska örter plus grön paprika. Det som fansn i kylen helt enkelt. Såsen blev sedan en sväng med kycklingbuljong (färdiggjord) i pannan och sedna en skvätt grädde på det.

Eftersom vi inte äter någon form av stärkelse i en low carb-kost had ejag också i Shirataki-ris. Det finsn som nudlar med. Superhög fiberhaltl med noll kolhydrater. Gjorda av en rot från en planta. Ken tyckte det blev jättegott, men han och jag specieltl gillade Shirataki-riset som jag hade direkt i grytan med det andra. Lite som pasta, lite som ris. Gott!

OK nu ska jag hålla tummarna att synrubvbningarna har lagt sig om 22 minuter...

2 comments:

Victoria said...

Hoppas du mår bättre nu! Var köper du Shiratakiris/nudlarna? Finns de på typ Publix eller måste man gå till någon specialaffär?

Kram//Vic

SweFlo said...

Jag beställer alltid från Amazon, de är billigast! Men jag har sett i alla fall nudlarna i kyldisken hos lokala health food store. Men prova Amazon! Om du inte har provat shirataki innan tänk på att de ska sköljas rejält, många gånger innan de används. Av någon anledning luktar de annars fiskfis, blä! Jag brukar skölja som bra den, sedan låta dem ligag i blöt och byta vattnet någr agånger och så skölja igen. Själva produkten ha ringen smak, så funkar bra i all mat eftersom d etar smak av det man lagar i övrigt. Speciellt riset var en hit! Nudlarna påminner väldigt mycket om risnudlar faktiskt. Bra i asiatiska rätter, men jag har faktiskt gjort dem med italiensk tomatsås också!