Sunday, June 24, 2012

Stormig helg

Igår var det regnigt men helt OK ändå. Vi gick på bio och såg Brave, Disney's nya film. Ingen höjdare men ganska söt ändå.

Vi satt uppe till nästan midnatt, hela familjen. Det var helt enkelt en mysig lördag!

Idag är det dock en annan femma. Den tropiska stormen Debby sitter ute i Mexikanska Golfen och ställer till ett elände vad gäller regn, vind, översvämmningar, åska och tornados.

Idag har vi redan fått 7.5 tum regn, dvs. ca 190 mm! Allt det där regnet kopplat med högvatten samtidigt som vindarna ligger på rakt in gör att det blir kaos. Översvämningar som bara den.

Vår kommun ligger  under tornado warning, vilket betyder att en tornado kan bildas när som helst. Hittils har vi haft några tornados några kilometer inåt landet från där vi bor, så vi har det OK här. Men det blåser som bara den, dock bara upp till 75 km i timmen, vilket inte är så farligt ändå, inte om man har bott i Florida ett tag och varit me dom en och annan storm :-)Tidigare idag tog vi oss faktiskt ut, fixade bla ny tank till grillen (gasol), fixade nytt SIM-kort till en av mobilerna och åkte och bowlade lite.

Vi har precis grillat (tack vare en grill under tak på altanen) och jag ska nu titta på resten av andra säsongen av den superbraiga danska serien Borgen. SÅ bra skådisar och skiftande politiska intriger. Har ni inte sett Borgen så rekommenderar jag den serien. Kul att ha hittat en så bra serie! Se den om ni får möjlighet! Ska tydligen komma en tredje säsong snart, hoppas det!

No comments: