Monday, July 16, 2012

Elsas gömställen

Katten Elsa har helt klart hittat sin plats i hushållet. Hon och hunden Stan är fortfarande inte på "god tass" med varandra. Stan jagar henne så fort han får en chans, men samtidigt är han livrädd för henne. Så de klarar bra att leve i samma hus. Det går dock bra med Bob, även om han direkt inte är så intresserad av katten...

Elsa har sina gömställen, sina favoritplatser. De har alla en sak gemensamt, de är ganska högt uppe, så Stan inte kan nå henne! :-)

Där hon håller till mest är nog katt-trädet i vårt sovrum. Där har hon full koll på hela baksidan av huset, hon har en dörr att gå ut på altanen (där även hennes kattsandlåda är), hunddörren finns längst ner till vänster i bilden här under, men syns inte eftersom bordet är i vägen. Hon äter även sin mat här, eftersom det är hundsäkert! :-)



En annan storfavorit för lugna tupplurer är på en av tvättkorgarna i vårt stora badrum. Hon älskar vatten, och är gärna med när man tvättar sig i handfatet.


I vardagsrummet har hon ännu en favoritplats, en kattklättringsställning över en garderobdörr med utsikt över hela vardagsrummet.



En favoritplats är såklart uteplatsen där hon kan sitta i timmar, och där jagar hon de stackars insekter och ödlor som vågat ta sig in där...

Hon håller även gärna till på Sarahs loftsäng för långa tupplurer (det ser man om inte på allt katthår på den kant som hon föredrar att sova på).

På kontoret klättrar hon gärna på bokhyllorna där man har bra koll på allt som försigår i rummet...

Tänk att hon blir två år gammal i november, tiden går snabbt! :-)

2 comments:

Fransyskan said...

Åh vilken bra klättergrej till dörren? var har ni köpt den?? Sån skulle min katt behöva, helst ett helt gäng!

SweFlo said...

Just den här köpte vi på amerikanska Amazon-versionen, finns säkert på Europa-versionen med! Den heter SmartCat Multi-Level CLimber. Den är halva oriset just nu mot när vi köpte den ser jag, kolla in länken här: http://www.amazon.com/SmartCat-3826-Multi-Level-Cat-Climber/dp/B001362AFS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1342456107&sr=8-1&keywords=cat+climber

Skitsmart uppfinning, helt klart!