Thursday, January 19, 2012

Asian Slaw Salad

Här är receptet på salladen:

Asian Slaw Salad

1 large carrot, peeled & julienned
1/2 large cucumber, seeded & julienned
1 large scallion, sliced thin
2 tablespoons rice vinegar
Juice of 1 lime
1/2 tablespoon sesame oil
1 tablespoon mirin
1/2 teaspoon minced ginger
1 pinch salt
1 pinch sugar

In a small bowl, combine the vinegar, lime juice, oil, mirin, & ginger. Add salt & sugar to taste. Peel & julienne the kohlrabi, carrot, & cucumber. Slice the scallions. Toss all the vegetables together in a large bowl. Add the dressing to the vegetables and mix all together until the vegetables are coated. Set aside in the fridge for at least 15 minutes. Right before serving, sprinkle with a pinch of salt & toss to combine.

Man kan också ta en påse färdig coleslaw (strimlad vit och rödkål plus morot) och så kan man tillsätta extra grönsaker till det om man vill. Jag ersätter sockret med typ Stevia eller Eryhtriol i dressingen. Jag ska prova med vit och rödkål, morot och kohlrabi ikväll tänkte jag. Kanske lite färsk koriander i också, älskar koriander!

Bra marinad som passar till nötkött, speciellt flank steak som får marinera över natten:

Asian Marinade

1/4 cup soy sauce (jag använder Tamari)
2 tablespoons sesame oil
2 tablespoons rice vinegar
1 tablespoon minced garlic
1 tablespoon minced fresh ginger
1 scallion (green onion) sliced thin
Ground black pepper to taste