Sunday, January 15, 2012

Härliga söndag!

Igår mumsade vi på smågodis så det stod härliga till! Det som blev över har lagts undan i en lufttät påse. Det mesta är sådant som vi inte gillar så mycket, så om jag få mod till mig kastar jag nog det som är kvar. Retsen av godiset är i individuelal påsar med datum som inte går ut förens i slutet på 2013, så de kan vi ju spara på. Förutom två påsar med Bilar som Sarah och hennes kompisar kan äta upp, de ska ätas färska tycker jag.

Sarah fick dessutom en massa tablettaskar och sin FAVORIT: Kinder-ägg.

Idag är vi tillbaka på banan igen: INGET MERA SOCKER. Så vilken tur att paketet kom just igår, då vi ända "var tvingade" att fuska eftersom det inte fanns någon klok mat i Legoland...

Imorse åkte Ken till jobbet. Hundarna hade varit ute på långpromenad, och en frusen Stan kröp ner mellan fötterna på mig. Så mysigt! Sedan kom katten och lade sig ovanpå min bröstkorg. ÅH! Inte kunde jag gå upp då. Sarah sov, Bob sov. Och det gjorde jag med. Härligt, jag får så sällan sova på morgnarna. Härligt att ha händerna på en fluffig, mjuk och varm sak som Elsa, då och då spann hon till och kurrade.

Strax efter halv tio kunde jag dock inte sova längre, så jag gick upp och fixade lite. Lade fram Sarahs kläder vid hennes säng, eftersom det är så kallt just nu (19C inne med värmen på , men med kalla stengolv).

Precis hade jag gjort det så ringde det på dörren. Prick klockan tio (det finns väl någon regel att man inte ska störa innan tio antar jag). Så då fick jag upp Sarah eftersom det var en av hennes kompisar som ville komma in och leka.

Idag tänkte jag tvätta några lass tvätt och planera inför sommarens semester. Vi har bestämt oss för VART, nu ska vi bara bestämma oss för detaljerna runt om, det finns många alternativ. Så bland en kort lista med bland annat Los Angeles/San Fransciso, New York City, Texas och Yellowstone så blev det framröstat att vi ska till Yellowstone i år.

Vi är alla djur och naturälskare och det finns väl knappast ett häftigare ställe att åka till! Har ett par bra guideböcker, så nu ska vi fundera ut vart vi ska flyga in till (Salt Lake City med hyrbil 6 timmar är billigast, men då mister man typ två dagar med själva resandet. Ska vi hyr astuga? Lägenhet? Bo på hotell? Kanske husbil? Många alternativ!

Jag kände inte till sådär jättemycket om Yellowstone, men desto mer jag läser desto mer imponerad blir jag. Jag blir helt salig när jag läser beskrivningen av alla de vandringsleder som finns, vet knappt hur jag ska kunna välja. Tror jag ska beställa ett par ny vandringsskor redan nu! :-)

Tänker på björnar, älgar, anteloper, big horn-får, bufflar, vargar och mängder av andra djur som finns där. Förutom geysrar och andra coola geologiska fenomen förstås. Och bara det att gå omkring ovanpå en supervulkan... Häftigt! Jämfört med Smoky Mountains som vi var vid 2010 så går det ju inte att jämföra The Rocky Mountains är ju massiva i jämförelse. Ska bli kul att få besöka Wyoming  och Montana och troligen Utah och Idaho också beroende på vart vi flyger in till.

Detta blir nog ett "once in a lifetime adventure"...

2 comments:

Fourmum said...

Vilket äventyr, det låter jättespännande! Mvh Anette

Anonymous said...

vill också dit en dag! Den dagen jag lyckats spara ihop semesterdagara & pengar för en road-trip usa (som avslutats i Bradenton förstås)...
Verkar var riktigt häftigt.

-Mari-