Tuesday, January 3, 2012

Slut på jullovet

Kallt idag, vaknade mitt i natten av värsta stormen. Inatt ska det visst bli frysgrader hela natten, inte kul för Florida som inte riktigt är utrustat för att klara frysväder (menar då naturen).

Men på fredag ska det bli 20C+ igen, så vi ska nog klara oss igenom denna lilla köldknäpp.

Jag har varit väldigt effektiv, har redan gjort en massa jobb, fakturerat och annat tråkigt och klockan är bara 10!

Kanske ska kolla lite på svensk TV? Jag använde rmig av ett sk Virtual Private Network - VPN - så jag kan surfa med en svensk IP-adress. På detta sätt kan jag se ALLA svenska TV-program, som annars skulle vara blockade pga av att jag tillgår deras hemsidor från utlandet. Igår såg jag bla hela säsongen av "Allt för Sverige". En grupp amerikaner, alla med svenska släktrötter, tävlar på en resa genom Sverige om att vinna det slutliga priset - en träff med sina kvarlevande svenska släktingar. Programmet är mycket mer känslomässigt än vad man kanske tror, det är ju en "reality show". Men man blir riktigt rörd faktiskt!

Rekommenderar alla utlandssvenskar att se den serien i åtta avsnitt, ligger på SVT tills mitten på januari tror jag det var. Faschinerande kulturkrockar!

3 comments:

Jenny said...

Vad använder du för VPN, håller just på att kollar upp sånt, för att just kunna se svensk "blockad" tv, så vore glad för tips :-)!

SweFloKeto said...

Jag använder CyberGhost VPN, den enda som jag har sett som erbjuder just svenska IP-adresser. Försökte skafaf en svenskbaserad VPN, men det gick inte. Vet inte om man måste ha premium-paketet för att kunna välja server, det har jag, vilket ger fri nedladdning. Jag betaalr $25 i månaden, men man kan få billigar eom man köper längre tid. Man kan köpa genom PayPal, företaget är baserat i Tyskland. Funkar helbra! Dessutom funkar det med uTorrent väldigt bra om man laddar ner därifrån (och det slinker ner lite filmer då och då, speciellt svenskt.) http://www.cnet.com/1770-5_1-0.html?query=cyberghost+vpn&tag=srch

SweFloKeto said...

Det ska vara $25 för TRE månader! :-)