Wednesday, January 25, 2012

Min kära lilla vän...

Jag använder en Android-mobil, närmare bestämt en som heter HTC MyTouch 4G. Helnöjd med denna mobil, SÅ bra.

I morse fick jag meddelande om att det nu fanns en systemuppdatering att ladda ner och installera. Spännande, eftersom systemuppdateringar ofta för med sig förbättringar och grafikförändringar, piffar upp mobilen helt enkelt.

Mycket riktigt, mobilen såg lite bättre ut gällande grafik och ikoner och liknande, men den största ändringen var nog i SMS-appen. Mycket bättre funktion. Men så såg jag en knapp som inte funnits där tidigare. En mikrofon...

Visade sig att telefonen nu har en ypperligen välfungerande Tal Till Text-funktion för SMS. Jag har tidigare kunnat ringa och söka på Internet och så där via Tal Till Text, men det fanns inte i SMS-appen.

Funkar SÅÅÅÅ bra, så nu får stackars maken låååånga SMS eftersom det ju går så fort att "skriva" genom att bara prata. Så många långa SMS blir det nu! Tur att man har en plan med obegränsat antal SMS, annars kunde det här sluta illa... :-)

Jag har alltid gillat Swype-funktionen, där man bara drar fingret över bokstäverna, sparar massor med tid, men det här blir nog snäppet fortare (och roligare). Dessutom kan det säkert bli en del roliga misstag som skulle platsa på "Damn You Auto Correct", en favoritsida som folk skickar in sina roliga SMS-flubbar till...

 Min trogna gamla vapendragare som är med mig nästan överallt. Hur skulle vi stackars I-landsmänniskor överleva utan våra mobiler? :-)

Vafalls? Vill du att jag ska säga något???

Nämen titta, du lyssnar ju riktigt bra! Vi ska nog få det bra ihop, du och jag, Tal Till Text-funktionen...

2 comments:

Syrran said...

Härligt:)

Ser fram emot när den tjänsten kommer hit till gamla Svedala
(Undra hur det blir när du pratar gotländska ;)

SweFlo said...

Ja är man inte ganska klar och tydlig kan det bli ganska roligt faktiskt!