Friday, February 19, 2010

Det händer med tänder

Sarah fyller 7 i maj, men än så länge har hon bara tappat sina två undre framtänder - och de nya kom ut innan de gamla ens hade chans att ramla ur! Hennes två översta framtänder har varit lösa länge, länge, men inget verkar hända med dem.

Så Sarah och jag fick både en liten chock när vi hittade en ny hörntand i underkäken idag! Va sjutton? Jag ringde just till tandläkaren för att höra, men blev snabbt lugnad med att de heter "6 year old molars", alltså 6-års hörntänder... Således alldeles normalt!

Ja jag har ju ingen koll, hade faktiskt ingen aning... Kände mig lite dum, men inte fasiken kan man komma ihåg allt från när man själv var i den åldern! ;-)

Ska nu baka tårtbotten och sätta ihop basen för smörgåstårtan, och förhoppningsvis heja på Sverige i ishockey, om jag nu kan hitta dem på TV (enligt Victoria ska de tydligen finnas i etern just nu!) Lite svårt lär det bli eftersom jag inte kan se TVn från köket!!!

3 comments:

Jenny said...

PRECIS så har Mathilda det med sina tänder också! De övre är lösa, men ut ramlar de icke. Tandläkaren sa att så länge de nya övertänderna inte kommer upp bakom så är det ok, men om de börjar komma upp så vill de helst dra ut mjölktänderna. Jag tror att det hade nåt att göra med att de då kommer upp alldeles för långt bak eller så. Kram!

S w e F l o said...

Sarahs undre framtänder kom ju ut innan de gamla ramlade ut, bakom liksom. De kallar det för hajtänder här (???). Som resultat var de nya tänderna riktigt långt bakom och liksom lite snea, men de har nu under nästan ett år som gått, flyttat sig fram riktigt fint, bara liiite sneda, men inte alls farligt. Antar att de liksom anpassar sig. Hoppas hon får mina tänder som är raka och friska och inte pappas problemtänder...

Marianne said...

Min sonson som nu är 13 fick dra ut fyra mjölktänder för en vecka sedan, de ville inte släppa och det har blivit för trångt. Så när det är läkt ska han få tandställning, stackarn. Hoppas Sarah slipper det i alla fall!

Kram!