Thursday, February 4, 2010

Torsdag

En återigen ganska långsam dag, mest administrativt arbete idag. Fakturor som ska skrivas, betalningar som ska registreras.

Högerarmen är nu helt återställd, men åkte istället på en inflammation av högra spottkörteln. Det är inte kul! Normalt brukar det vara lätt att bli av med, det blir sk "stenar" (fast mjuka) som plugagr igen hålet där spottet ska komma ut i munnen, och man kan oftast bara försiktigt trycka ut "stenarna", men den här gången vill det inte riktigt ge med sig. Så varje gång jag saliverar så gör det ont som sjutton! Det är en del av lupus-grejen med, orsakat av en autoimmunsjukdom som kallas Sjögrens. Känns ibland som det inte är något ställe i kroppen jag inte har lyckats få inflammation i, ha! Men, det är ju inget man kan göra än att "roll with the punches", så att säga.

Nästa onsdag kommer ett läkarbesök som jag är lite nervös inför. Har i flera år nu haft problem med tachycardia (heter det så på svenska med?), dvs hjärtat slår för fort. Har verkligen dragit fötterna med att gå till en hjärtdoktorn, även om jag blir tjatat på av både reumatologen och min tarmkirurg... Men eftersom jag nu också har problem med att hjärtat konstant ska rusa och hoppa eller vad det nu är (inte någon skön känsla i alla fall), så får jag väl maka mig dit.

Med tanke på min lupus och min historia med flera blodproppar och annat kul, så vill de att jag ska kolla upp hjärtat ordentligt. De sa att det kunde vara något så enkelt som en inflammation i hjärtsäcken, men det tror jag inte. Har ju haft flera inflammationer i lugnsäcken, och det gjorde ont som bara den, och vad jag har hört så gör det lika ont med inflammation i hjärtsäcken. Så det är nog inte det.

Men det är väl bra att kolla upp det hela, då kan man ju i alla fall sluta oroa sig och gå vidare när man vet var man står. Men jag tror att det är det att jag är så evinnerligt trött på att de alltid hittar nya fel på mig, att jag liksom inte vill hitta en sak till. Det räcker så bra! Men som min reumatolog sa, det är ju inte en så bra ide att stoppa huvudet i sanden... Så off to the doctor I go again...

Sarah har varit på utflykt med skolan i dag, så det ska bli spännande att höra hur det var. De skulle visst till något lantbruksmuseum eller liknande. Och imorgon är det fredag och sedan helg!

Funderar på att gå och se Avatar i 3D på bio, jag tror inte att det blir samma upplevelse att se den på DVD, så man får passa på när den fortfarande går. Sarah ska få komma med också, hon har tjatat och tjatat. Hon gillar ju monster och lite läskigt, så även om detta inte direkt är en läskig film tror jag inte att jag behöver oroa mig för henne. Hon ser nog värre på Animal Planet i så fall...

Jag har några kompisar som har tagit 7-8-åringar till Avatar och de var helt klart OK, så det får bli det. Ska bli spännande att se den!

3 comments:

Camilla said...

Vad trist att ditt hjärta inte verkar vara i olag. Du har väl nog med hälsoproblem tycker jag.
Gå på bio med Sarah och ha det gott är ju en kanonidé. Förhoppningsvis kan du koppla av lite från dina krämpor en stund (hoppas jag).

Hoppas att du snart mår bättre igen.
Kram

Camilla said...

Som du nog märkte fick jag in ett "inte" som inte skulle vara där. Givetvis menar jag att det är trist att ditt hjärta är i olag och inget annat. Så kan det gå när man inte är fokuserad.

Marianne said...

Jag förstår så väl att du är trött på att hitta nya fel! Och läkare och allt det där. Hoppas nu att det är någonting som är enkelt att råda bot på!!!

KRAM!