Monday, February 1, 2010

Åh vad kul...

not. Antar att det var den långa promenaden i kalla blåsten eller nåt, igår kväll fick jag en lupus-attack i högra handleden. Det verkar vara en favorit hos lupusen, får ofta exakt samma attack. Kanske har det nått attt göra med att jag brutit (spricka) exakt samma ställe precis där just den här sortens attack sätter sig? Två gånger dessutom, när jag var liten.

Tur att jag har haft den här typen av attack flera gånger, annars skulle jag suttit på akuten med suspekt bruten handled, exakt så känns det. Och under flera timmar blir det bara värre och värre, brinannde, ihållande smärta. Inget man gör lindrar. Riktigt plågsamt! Vid ca 2 i natt mräkte jag till slut att det började vända och jag kunde somna. Idag känns det bara som vanlig ledvärk, vilket är skönt. Det gör ont det med, men inte på en sådan där intensiv nivå. Knas kan det bli.

Ska se om jag lyckas diska, lite svårt med en handled som är defekt liksom. Det får nog bli fryspizza till middag med, ska försöka använda höger arm och hand så lite som möjligt så att det kan bättra på sig. Den här sortens lupus-attack brukar hålla ihop med någon form av lågrtyck, och vi har gott om det i Florida just nu. Kallt och regn!

Var ute på långpromenad i rusket, och jag är så tacksam att jag gick emot logiken och köpte en vinterjacka... Har faktiskt fått stor nytta av denna skidparka från Helly Hansen. Vind- och vattentät, men inte överdrivet fodrad. Precis vad som behövdes idag!

Och tur att jag inte direkt måste jobba idag, gjorde ett litet projekt imorse, eftersom jag kan glömma att skriva med högerhanden, det går liksom inte att vinkla handleden.

Men jag är glad ändå, jag är oerhört tacksam att jag har fått en ny mag-tarmkanal och att lupusen faktiskt fungerar utan cellgiftsbehandlingen eller prednisiolonen eller någon av de andra immundämpande medicinerna. So far so good! Om jag kan vara utan allt det där tar jag hur gärna som helst några sådana här dagar då och då... Me happy!

2 comments:

Jenny said...

Usch så jobbigt, hoppas verkligen att du blir bättre snart! Kram!!

Marianne said...

Hoppas att du är bra nu!

Kramar!