Wednesday, November 26, 2008

Jag har fuskat

Här i USA är det som tradition så att man drar fram alla julprynader dagen efter Thanksgiving, dvs fredag. Då klär man även granen (i gengäld åker dekorationerna och granen ut snabbare efter jul).

Förra året var det ett sjå med att dra fram pynt och sätt upp och installera. Och Sarah har tjatat hela dagen (ledig idag i samband med storhelgen). Så vi fuskade och drog fram allt nu. Faste julgranen och utebelysningen kan Ken gärna få syssla med. Han är mycket bättre på att klä granen ändå, jag är inte speciellt tålmodig. Men nu har vi våra svenska eladventsljusstakar i fönstrena, allt pynt och alla julljus, julstrumporna och allt annat framme. Då kan jag ju faktiskt få en trevlig relaxardag på fredag istället... Perfekt!

Och det blev med en gång väldigt mysigt i hela huset, och det luktar tom jul tack vare kanelljus och annat. Mys!

3 comments:

Saltistjejen said...

Härligt!!Även om jag är alldeles för svensk än för att ha anammat detta med julpynt redan nu i noember... Hm, kasnke måst man bo här lite längre först. Men det är ju mysigt med pyntet nu när det är som mörkast och tråkigast! Men de senaste åren ahr jag varit dålig på att julpynta överhuvudtaget. Kanske återkommer lusten när Ella blir större och man pyntar ihop. Det låter så mysigt att du och Sarah gör det tillsammans! :-)
kram och ha en riktigt härlig Thanksgiving!

Ps förresten vad läskigt med er hund och chokladen!!!!! har även hört att katter inte ska äta choklad men vet inte ifall det är lika farligt för dem som för hundar. Tur det hela gick bra trots allt!

S w e F l o said...

Vi hade inte ens gran innan Sarah kom, det är ju mest för henne. Plus efter 12 år här så sugs man med i traditionerna. Fast i Sverige pyntas det ju lite till 1:a advent, och det är ju på söndag!

Murveln funderar said...

Ett erkännande från gamla svedala och sagoön i havet. Även vi är hemska människor som fuskat lite med julpyntet. I köket står en underbart vacker adventsstake, som JAG, valde ut i förra veckan. I vardagsrummet har damen satt upp en ljuslinga ovanför fönsterraden som ger julmys i vårt lilla bo!
Fast lite najs är det och på söndag får vi dricka julmust och äta vörtbröd också!