Monday, December 8, 2008

Citrongräs

I många år har jag haft egen odling av citrongräs, först på balkongen och sedan på bakisdan av huset. Men maken var inget vidare glad över den hela tiden växande citrongräsbusken, han tyckte den var i vägen när han skulle klippa gräset. Så en dag drog han upp den och kastade den!

Gissa om jag blev fly förbannad! Jag älskar att laga mat, och min favorit är thailändskt. Citrongräs behövs för många av mina favoriträtter, och de flesta mataffärer häromkring har sällan citrongräs i sortimentet. Så när jag fick denna planta för många år sedan så blev jag mycket glad.

Nu har det gått över ett halvår utan mitt kära citrongräs, och jag sörjer det. Finns inte heller att köpa för att odla själv här i krokarna.

Så döm om min lycka när våra vänner igår hade med sig nya plantor för mig att sätta! Och det är från samma planta som jag en gång i tiden fick skott från! Denna planta har kommit långväga... Våra vänner är båda kineser, en från Hong Kong och den andra bodde faktiskt i Vietnam tills hon var 18. Denna planta smugglades av en av deras släktingar hela vägen från Hong Kong... Inte illa!

Så nu har den planterats, och denna gång håller jag mig till en stor kruka. Citrongräs har en tendes att växa till sig rejält, och det är lättare att hålla det i skinnet i en kruka. Så nu ska här lagas mina favoriter igen! Yippie!

Mitt nya citrongräs trivs SÅ bra bredvid den thailändska pepparn och basilikan!

1 comment:

Saltistjejen said...

Å jag förstår att du blev arg!!!! Det hade jag också blivit! Men vad härligt att du nu har en ny planta att vårda och laga god mat från!
Kram!