Sunday, December 14, 2008

Inga fler affärer på ett tag!

Det var inte direkt avslappnande att gå på stan igår. Jag fick tag i allt jag skulle ha, men när vi kom till det stora köpcentrumet tappade vi helt lusten och åkte ganska snart, det var alldeles för mycket folk. Skönt att ha alla klapparna klara så man slipper vara med och trängas.

Igår eftermiddag kändes allt ganska trist och blä, men det rådde vi snart bot på genom att ha storbak av pepparkakor! Ken hade känt sig lite dum för det här med julklapparna, så bla hade han köp ett set med pepparkaksformar i dalahästform! De var en stor succe, och Sarahs käpphäst har nu fått nytt namn, han heter nu "Dalahästen" på svenska.

Många goda kakor blev det i allehanda former; gubbar, stjärnor, snöflingor, slädar och julgranar och allt därimellan. Gårdagskvällen tillbringade vi framför TVn mumsandes på nybakade pepparkakor och tittandes på gamla julklassiker. Det var "Frosty the snowman" och "Rudolph the red-nosed reindeer" bla. Mysigt!

Ken berättade också att han minsann kunde komma på personliga presenter, så han hade inhandlat en amerikansk vintage kokbok från 60-talet om det svenska julbordet. Ska bli intressant att läsa. Han har dessutom köpt 60 bättre begagnade kokböcker, som han ska hämta ikväll. Det ska tydligen vara fina böcker, och eftersom han vet att jag samlar på kokböcker så tyckte han att jag skulle kunna tycka det vore kul. Och en och annan guldklimp borde det ju vara i den högen!

Idag har jag sysslat med bokföring, och jag har ett jobb som måste göras. Sedan blir det nog en sväng till mataffären för inhandling till de nästkommande tre dagarna (efter det behöver jag ju inte laga mat förrens den 22 december, ha!)

Men först jobba. Och fatta att det just nu är 25 grader varmt ute! Upp och ner går detta väder, jag fryser och jag svettas, hinner inte ställa om termostaten till varmt förrens vi behöver luftkonditioneringen på igen. Ha en bra söndag!

3 comments:

Stina said...

Du är utmanad, kika in på min blogg :) Kramar!

Lotte Jensen said...

kan du inte scanna av lite bilder från boken?... skulle vara kul atts e...

Petra H said...

Oj, vilken intressant och fin present - men var det inte just överraskningsmomentet du efterlyste?? Han kunde väl ha slagit in alla 60 kokböckerna så hade du haft en rejäl julklappsöverraskning ;-)
Och vad mysigt det låter med pepparkaksbak med hela familjen - härligt!