Tuesday, December 23, 2008

Julglädje

Jag hade en massa saker som jag behövde göra mig av med, så jag satte upp en annons på www.freecycle.org. Jättebra ställe där man kan annonsera ut sådant som man vill bli av med, eller fråga om sådan tman behöver. Ett sätt att återvinna istället för att kasta saker i soporna.

Jag såg en annons från en ung ensamstående mamma med en 9 månaders och en 3-årig flicka. Hon efterlyste leksaker och kläderm, eftersom hon inte hade råd att köpa några julklappar. Vad som helst, bara hon hade något att ge barnen i jul.

Jag frågade Sarah om hon kunde tänka sig att skänka bort några leksaker, och vi samlade snabbt ihop en stor hög som hon antingen har växt ifrån eller helt enkelt tröttnat på. Hon tom skänkte sitt dockhus från Little People, hon tyckte att hon var för stor för det. Hittade lite bebisleksaker med, och några böcker. Kläder hade vi gott om i garderoben, så jag samlade ihop några grejer som jag tror var ganska fina.

Till slut slängde vi med ett fint oöppnat smyckeset från Disneys Prinsessorna som vi hade tänkt inkludera i Toys for Tots, men här går ju julklappen direkt till en liten flicka som verkligen uppskattar presenten.

Hoppas att de blir glada för sakerna, det kändes bra att kunna hjälpa någon som faktiskt jobbar hårt men inte riktigt får slutändorna att gå ihop... Det är väl det julen handlar om, att sprida glädje till andra? God Jul!

1 comment:

Petra H said...

Vilken fin idé och jättebra att Sarah får lära sig att dela med sig åt de som inte har så mycket. Vi ska sortera ut en massa gamla kläder under mellandagarna och ska försöka hitta något ställe där man kan skänka kläder i PR (det riskerar dock att bli ganska mycket vinterkläder...).
GOD FORTSÄTTNING!