Monday, December 8, 2008

Härlig helg

I lördags var vi på Sarahs skolas Holiday Gala, en massa roliga saker för barnen, god mat och uppvisningar, knep och knåp och en massa kul att inhandla. De hade även en "hemlig" auktion, dvs man har ett nummer och bjuder på olika presentkorgar som man är intresserad av. När tiden går ut så vinner den med det högsta budet.

Alla presentkorgarna var donerade av olika företag och oss föräldrar. De olika lekisklasserna hade tex några korgar med massa knep och knåp, där vi föräldrar hade donerat allt material. Det fanns andra lite mer exklusiva korgar med. Vi vann biljetter till Gatorland i Orlando, ett ställe som har funnits många, många år och är riktigt trevligt. Det skadade ju inte att biljetterna kostade hälften av normal inträdesavgift!

Vi vann också en presentkorg med flera Webkinz och tillbehör, till Sarahs stora glädje, för er som inte har hört talas om Webkinz så är de mjukdjur som har en hemlig kod som man knappar in på deras hemsida, och mjukdjuret blir då "levande" på datorn och barnet kan leka med det i all oändlighet. Sarah har samlat på dem ett tag nu och har en hel klan!

I går hade vi goda vänner och deras barn på middag. De kom redan strax före fyra på eftermiddagen, och vi firade med lite Prosecco, italiensk champagne, mycket gott. Till det hade vi olika dippar och grönsaker och annat gott att dippa. Vi hade mycket att prata om, vi har känt varandra i åtta år, men sedan de flyttade norrut bor vi för långt ifrån varandra för att umgås regelbundet.

Till middag hade jag brynt hel fläskfile och glaserat den med en glasyr bestående av färsk rosmarin, vitlök, honung, balsamvinäger, salt och peppar. Detta fick sedan gotta till sig i ugnen. Tillsammans med en potatisgratäng och en härlig sallad var det riktigt mums! Och cheesecake till efterrätt var inte helt fel heller...

Idag har jag inget speciellt som måste göras, bara lite bokföring (blä). Så jag ska nog bara mysa runt lite i mitt fortfarande välstädade hus och njuta!

No comments: