Friday, December 5, 2008

Mums!

Äntligen har Publix, vår mataffär, börjat få in clementiner! Som ni vet är ju mandariner och clementiner och ibland satsumas en stapel under den svenska vintern, men inte så här.

De enda clementiner man kan få tag på är importerade från Spanien, och de säljs alltid i färdigpackade små trälårar. Jag tycker det är väldigt mysko, speciellt här i Florida där vi har sådana mängder av alla andra sorters citrusfrukter... Jag har hört att de odlas i Kalifornien, men vi har som sagt bara spanska clementiner här.

Det enda som finns som är liknande är tangeriner, men de är oftast extremt svårskalade så man blir helt sölig, och de har mängder av kärnor. Dock är de oerhört goda och saftiga som bara den.

Men jag gillar clementiner eftersom de är så lätta att skala och oftast har väldigt få kärnor. Så jag får passa på nu!

Här är en bild på en floridiansk tangerine och en spansk clementin, som synes är tangerinerna lite mörkare i färger och mycket större:

1 comment:

Petra H said...

Åh, så gott med clementiner!! Jag blev överlycklig när jag fick tag på en clementin / tangerin / satsuma eller vad det nu var, i Toronto på vårt hotell... Skalade och skalade, och O skrattade åt mig och sa att det var uppenbarligen en liten apelsin... Vad det nu än var så var den sååå torr och äcklig, vilken besvikelse!
Här i PR har vi en massa konstiga citrusfrukter men precis som i FLorida finns det inga clementiner.