Tuesday, February 28, 2012

Aj

Halsen ser inte kul ut idag, helt uppsvälld på utsidan och så väldigt ömt. Det dunkar i hela halsen, lite läskigt.

Jag pratade med min doktors sjuksyster och de vill att jag kommer in på stört. De ville helst att jag går till akuten, men det vill inte jag, så det ska försöka få in mig så fort de kan i ett fullt schema...

Bra att få konkret besked om vad det är, eftersom jag inte är hundra. Men jag är ganska säker på att det bara är en inflammation i halspulsåden. Och anti-inflammatoriskt medel blir säkert behandlingen, vilket jag redan tar i form av naproxen.

Men de var väldigt noga med att doktorn måste titta på halsen, så då får han väl göra det då. Kan ju vara skönt att inte behöva oroa sig också. Ken var verkligen lite freaked out igår och imorse, det ser ju lite läskigt ut om inte annat. Och det är ju inte bra att han oroar sig när han har så mycket på jobbet.

Så vi får se hur det blir! :-)

2 comments:

Saltistjejen said...

VA?!?! Inflammation i halspulsådern låter ju livsfarligt och jätteläskigt tycker jag!!!!
Hoppas du snart blir bättre iallafall!
Kram!

SweFlo said...

Inflamamtionen sitter liksom på utsidan. Jag har snart haft inflamamtion i alla tänkbara artärer i huvudet, men det är egentligen bar aen som jag är ritkigt rädd för och det är den oftalmiska nerven som kan ge akut blindhet. SLE är verkligen ett jäkla skit att ha att göra med. Alltid nått som är på G! Ska till doktorn nu om ett tag, men jag antar att det enda han kan ge mig extra mot vad jag redan har är prednisolon, vilket jag helst slipper. Men vi får se vad han säger. Det är liksom en buckla som står ut på halsen och det se rläskigt som sjutton ut, men jag tror nog inte att det är något att oroa sig alltför mycket om. Allt är ju relativt med den här sjukdomen, liksom! :-)