Tuesday, February 21, 2012

Varmt!

Efter att jag varit och köpt ett par t-shirts till Sarah vid Girl Scouts huvudkvarter i Sarasota fick jag för mig att åka förbi Home Depo, en av de massivt stora hem- och trädgårdsvaruhus som finns här i USA.

Jag har funderat på vad jag ska göra med garaget, som jag planerar att storstäda denna vecka. Som det är nu ställs en massa bråte ut i garaget och förväntas förvaras där. Men det är ju bra om jag faktiskt kan få plats med min BIL där också! Jag brukar gå igenom allt ett par gånger om året, och hittills har vi använt oss av två fällbord att ställa sakerna på längs med väggen.

Ken gjorde ett försök för flera år sedan att installera sk Hy-Lofts, hyllor som är fästa i taket och hänger ner, men det var ganska snabbt uppenbart att det skulle krävas mer än vad vi klarar av att göra själva...

Men nu fick jag ett smart infall och åkte då förbi Home Depot och kom  hem med två gigantiska skåp för just förvaring i garage. Jag kan fylla hyllorna med allt krafs, stänga dörrarna och njut av att inte behöva se skiten varje dag.

Två skåp blev det. Men de var ju då såklart INTE hopmonterade. Jag tillbringade en lång stund i det varma garaget med att sätta ihop det första skåpet. Blev jättebra! Nu får jag vänta tills jag hämtat Sarah för att sätta ihop det andra. Och skulle det behövas mer förvaringsutrymme kan jag alltid köpa till ett matchande hyllsystem.

Det är väldigt varmt i dag dock, så även om jag är i skuggan blir jag så förbenat övervarm. Men duschen väntar sedan i eftermiddag, så inga problem. Det har redan börjat klia i fingrarna för att få börja riva i allt därute. Här ska slängas, sorteras och doneras! :-)

Har ganska många säckar med cement kvar från gjutningen av rabattkanterna. Jag kan inte ens rubba en säck, de är så tunga. Vi har absolut ingen användning av dem. Vi skulle kunna ta tillbaka dem till affären för pengarna tillbaka, men som sagt, väger ett ton! Så jag sa till killarna som gjutit att de kunde få säckarna. De blev jätteglada såklart, och kommer förbi ikväll för att hämta dem.

Säckarna kostar bara ca $5 styck, så det är helt klart värt det för oss att bli av med dem på enklaste vis... Och de kommer ju till god nytta dessutom.

Länge leve vårstädningen!!!

2 comments:

Jenny said...

Älskar att rensa!! Och Freecycle, denna utmärkta uppfinning för att bli av med användbara saker som man inte vill ha själv! Rekommenderar verkligen, om du inte prövat, jag vet inte hur mycket jag gett bort de senaste åren, som annars bara skulle hamnat i sopen, alternativt inneburit en massa extra jobb för oss att bli av med. Kram!!

SweFlo said...

Har faktiskt använt Freecycle en hel del, men det var ett par år sedan nu!