Tuesday, February 28, 2012

Doktorbesöket

Ok så det gick ju inte riktigt som jag hade tänkt det...

Det är lymfkörtlarna som är svullna. Det är ju bra att slippa ha inflammation i artären, fast det är ju något jag är van med och vet hur det är så att säga.

Nu hade jag tydligen väldigt uppsvällda lymfkörtlar hela halsen ner till nyckelbenet. Jag hade bara uppmärksammat den gigantiska golfbollen på halsen, tänkte inte på att kolla resten :-) De i ljumskarna är också väldigt svullna och de i armhålorna är lite svullna, och tydligen några i magen (visste inte ens att jag hade några där).

SLE är ju lite klurigt, men doktorn gav mig två alternativ. Det ena är att jag har åkt på någon form av bakteriinfektion, en rejäl sådan. Då kan kroppen reagera med att få svullna lymfkörtlar när de vita blodkropparna attackerar invadörerna, och det är "skräpet" från deras fight som fastnar i lymfkörtlarna och gör att de sväller.

En rejäl infektion, mystiskt att man inte har märkt av det liksom. Allt bara svullnade upp sådär pang på igår. Lite feber men that's it.

Min doktor sa att om det nu är en bakterieinfektion så bör antibiotikan ta tag i det hela och jag bör känna mig bra snabbt, inom ett par dagar.

Så om jag inte har blivit av med de svullna lymfkörtlarna till på söndag ska jag komma tillbaka på måndag för en CAT-scan. Då kan det vara fråga om det andra och inte alls roliga alternativet.

Efter många, många år av långvarig medicinering med diverse immunsänkande mediciner såsom metotrexat, Remicade och andra cytostatiska preparat har man en förhöjd risk att utveckla lymfom som biverkan av detta. När man är riktigt sjuk med SLE så har man ju inte mycket val. Ta medicinerna eller lid. Så man tar medicinerna och tittar snabbt över papprena som säger att man ökar sin risk att få framtida lymfom. Man tänker inte så mycket mer på det.

Men just nu tänker jag en hel del på det. En hel del. Och jag hoppas, hoppas att jag har en "rejäl bakterieinfektion". För alternativet, det stora C, är min stora skräck, absolut.

Jag tycker att jag har fått min beskärda del av sjukdomar. Man tycker väl det i alla fall. Så nu får jag be om lite positiva vibbar åt Florida-hållet över de nästkommande dagarna. :-)

2 comments:

Saltistjejen said...

Ååå Vännen! Jag hoppas hoppas hoppas också på en rejäl bakterieinfektion!!!
Förstår om du känner oro.
Önskar jag kunde hjälpa.
KRAM!

Christina said...

Håller tummarna för en elak infektion som antibiotikan tar hand om!!!
Krya på dig!