Sunday, November 30, 2008

Thanksgiving helgen

I dag är sista dagen på Thanksgiving-helgen, fem skönt avslappnade dagar har det varit!

Själva Thanksgiving bestod mest av att laga mat, äta, promenera och läsa böcker, samt bara umgås och slappa.

Här är den mat som vi åt, ganska så traditionsenligt amerikanskt vad gäller rätterna:


Kalkonen blev riktigt lyckad, jag använde mig av "brining", dvs lade kalkonen i saltlag över natten. Det är annars lätt att man får torrt kött eftersom fågeln måste vara i ugnen under många timmar, och bröstköttet blir klart fortare än den mörkare köttet. Men den här kalkonen blev supersaftig!

Kalkonen
Min tallrik, utan sweet potatoe casserole, eftersom det INTE är min grej...
Fredagen var också en dag i avsappningens tecken, vi passade desutom på att handla lite på grund av alla erbjudanden som fanns just denna dag, den sk Black Friday. Vi gjorde några kanonkap, fick bla tag på en Wii med två spel och fyra kontroller för $150!  Ett litet tips för er i USA, använd www.live.com (Microsofts sökmotor) för att söka, de har kanonerbjudanden med sin Cashback drive, just nu bl a 30 % cashback på eBay. Det enda som behövs är ett PayPal-konto och ett gratis konto hos www.live.com, vilket många redan har.
Sparade dessutom $80 på en Sony Digital Reader, den enda klapp jag önskat inför årets jul.. Mer om denna underbara tingel efter jul!
Ken och Sarah ska åka och bowla och jag ska till affären för lite matinhandel och för att försöka få tag på en elektrisk timer för vår utomhusjulbelysning, den vi har är bara för inomhusbruk.
Och så har jag några kapitel kvar på Stephen Kings "Duma Key". Om ni inte har läst den, gör det! Den är bra, och dessutom utspelar sig den i Sarasota-området där jag bor, vilket gör det extra speciellt. Alla platser i boken, förutom just ön Duma Key själv, finns i verkligheten, och det är alltid kul att känna igen sig. Duma Key ligger i anslutning till Casey Key, där vi lånat det där underbara beach-huset några gånger. Men som sagt, Duma Key finns alltså inte på riktigt. King har ett hus här i trakterna och kan oftast ses ute på stan, så det var mycket omtyckt att han lade handlingen i sin senaste tegelsten (nästan 800 sidor) just här. Kul!

1 comment:

Murveln funderar said...

Läs min adventsblogg medans den ligger kvar nu!
I morgon blir det miljö och djur mm!
Fan vad gott det ser ut!
Vi har adventsfikat med lussekatter och hembakta pepparkakor. Int dumt, som vi säger i norr!
Lev och må!