Monday, March 8, 2010

Det var nog inte min grej

Att ha en städfirma här. Visst, det var härligt att få det städat riktigt rejält. Men jag gillade inte att saker liksom inte var där de skulle, känslan av att någon utomstående hade varit där.

På fredag kväll upptäckte jag dessutom att en flaska med mycket dyr luftspray är borta. Jag har letat överallt, verkligen överallt, tom i soporna, men den finns ingenstans. Inte för att det är en oersättlig sak, utan för den oerhört obehagliga känslan att jag kanske har blivit bestulen!

Det var ägaren som var här i fredags, och hon hade med sig en ny tjej som hon lärde upp. Det var tjejen som städade just badrummen och hon sprang dessutom då och då mellan huset och sin bil. Tänk om hon snodde med sig flaskan? Varför just en flaska luftspray vete sjutton, men jag har verkligen letat efter den och den finns inte här... Verkar inte som om något annat (som jag har märkt) saknas. Men vem vet vad som försvinner nästa gång?

Jag har mailat ägaren och frågat om de vet vart de kan ha placerat flaskan. Jag frågade väldigt snällt, men det bör vara uppenbart för ägaren att hon har ett problem med denna tjej. Jag tror knappast att ägaren själv skulle riskera sitt företag med att sno något.

I vilket fall som helst hade jag en dålig känsla hela fredagskvällen. Och så ska det ju inte vara. Så nästa vecka, när jag har lugnat ner mig lite, tänker jag maila henne och säga upp servicen och be henne att lämna tillbaka nyckeln...

Jag får se efter att vi flyttat om jag kan tänka mig att anlita någon igen, men just nu känns det inte alls aktuellt. Men jag har provat på det i alla fall, och under några timmar var det en trevlig känsla.

Igår var det underbart på eftermiddagen, så jag och Sarah var ute på baksidan av huset och fixade med trädgården. Jag tog bort gamla plantor och städade lite, och sedan kom Ken hem och klippte gräset (och samlade ihop X antal säckar med löv). Nu är det riktigt fräscht ute, och våren har chans att få plats. Den stora eken på baksidan har precis spruckit ut i nya löv, men löven är fortfarande pyttesmå, så mot slutet av veckan lär det vara grönt som bara den.

Det var härligt att sitta där ute och lyssna på alla fåglarna. Hundarna bara satt och njöt i solen med slutna ögon och då och då sniffade de i luften.

Jag bokade dessutom flygbiljetterna till DC igår, innan de blir för dyra. De hade redan gått upp flera hundra dollar sedan första gången jag kollade. Jag lyckades i alla fall få tag på ett direktflyg till DC, så vi behöver bara resa i 2 timmar, alla andra flygbolag kräver ett stopp någonstans längs med vägen, och då är ju alltid chansen att något flyg blir försenat, och det tar nästan en hel dag att resa. Det kostar lite mer att flyga direkt, men det är det värt. Speciellt när man har en flygrädd make! Jag bokade också in oss på ett par rundturer vid The National Archives (för att se The Declaration of Independence bla.), och för att åka upp till toppen av The Washington Mounument, ni vet, det där höga tornet som man ser på bilder från DC jämt.

The National Archives

The Washington Monument

Det kan vara svårt att se dessa ställen utan att boka in sig i förväg, eftersom det är mycket turister i DC i juli. Så det känns bra att ha det klart. Tänk er det, moster Elisabeth och Lotte, Amerikanska Nationalarkivet, det vore nog nått för er, eller hur?

Nu ser jag fram emot en ganska busy vecka, men med förhoppningsvis bättre och varmare väder, jag är så trött på kylan! Dock ska det bli svalare och regn om några dagar, men övergripande ska det bli mycket bättre än vad vi har lidit med här (ja jag vet, jämfört med andra så har vi haft rena sommaren, men allt är relativt!)

Hoppas ni alla får en bra vecka!

7 comments:

Saltistjejen said...

Vad tråkigt! Och det är verkligen en obehaglig känsla när man känner att någon "rotat runt o snokat" bland ens saker. Hoppas det löser sig och qtt de bara ställt sprayen på annan plats i huset. vad är förresten luftspray??
I övrigt låter det som ni haft en bra helg. och kul med DC i sommar!
Kram!

S w e F l o said...

Ja det heter väl room spray här, en luftfräschare helt enkelt. Lukatde så gott med grapefrukt och nektariner...

Malin said...

Synd att det inte känns bra med städningen! Men det är ju inte värt det om man ska vara orolig för att saker kan försvinna!

NU är vi hemma i Sverige igen...snö snö snö! Lägtar tillbaka!
Kram

Petra H said...

Men oj! Men kan det inte vara så att den där nya tjejen trodde att det var en luftspray som tillhörde städfirman? Har de med egna städgrejor eller de använder vad du har hemma? Det kan ju bara vara ett misstag?
Men jag förstår dig, jag skulle nog inte vilja ha en städfirma hemma hos mig. inte för att jag har något att dölja och inte för att jag inte skulle uppskatta att få städat MEN det skulle nog kännas lite konstigt att främmande folk håller på med mina grejor. Jag var ju au-pair i en familj i Schweiz och städade och tvättade, förutom att ta hand om barnen. Det var inte mycket som föräldrarna kunde ha hemligt för mig, utan att jag försökte snoka eller ville veta...
Kram

Desiree said...

Tråkigt att det inte blev någon vidare start med städfirman. Supertrist när man blir bestulen och inte heller hittar sina saker. Det förtar ju verkligen det positiva med att slippa göra jobbet själv. Jag förstår absolut att du avbryter kontraktet med dem och väljer att göra jobbet själv trots allt.
Däremot låter eran inplannerade resa till Washington underbar. Det är en härlig stad med mycket att erbjuda. Vi var där i våras och hälsade på Annika. Tyvärr hade vi inte tillräckligt med tid för att besöka någon av de många och otroligt fina museerna som finns där. Jag hoppas att vi får chansen att komma tillbaka någon dag och se mer av Washington. Det kommer bli en toppenresa.

S w e F l o said...

De använde mina städgrejer, så förutom mopp, dammsugare och städtrasor var det inget de hade med sig eller skulle ta hem. Jag nämnde det för ägaren och hon sa att hon skulle fråga tjejen i fall "hon råkat ta med den". Man råkar väl inta bara ta med nått, eller?

Marianne said...

Så synd att det inte funkade! Men jag förstår precis vad du menar med att man plötsligt inte hittar grejorna där de ska vara. Man sträcker ut handen efter olivoljan och så står den inte på rätt plats så man får börja titta efter den. Och liknande.

Har aldrig haft problem med att få någonting stulet, men det får ju självklart inte förekomma.

Kul att ni har resan till DC ordnad. Det blir nog en upplevelse att få se landets hjärta!