Saturday, March 20, 2010

Riktigt trevligt

Restaurangen vi hamnade på i går tack vare vårt presentkort är numera vår favorit när det gäller fisk och skaldjur. Wow, SÅ gott! Det är samtidigt en fiskaffär, och man märker verkligen vilken kvalitet det var på allt. Först åt vi kalla räkor som var stora som dasslock och mumsiga. Till det en mojito (som jag knappt klarade av, jag har blivit en sådan alkoholmes nu när jag nästan aldrig dricker).

Sedan åt jag en fantastisk grillad snapper med citronsmörsås och broccollini (en av mina favoritgrönsaker) och en god ugnsbakad potatis. Tyvärr ingen dessert, det fanns helt enkelt inte rum! Men det blev pengar över på presentkortet, så vi kan gå tillbaka dit och äta lunch någon dag.

Atmosfären var härlig, men en kille som spelade och sjöng jättebra, festglada människor men väldigt avslappnat. För att vara en liten kvarterskrog var det en lååång kö för att få ett bord! Vi träffade på lite folk som vi kännde dessutom, restaurangen ligger bara ett stenkast från Kens företag.

Efteråt gick vi och såg bio, det blev The Green Zone med Matt Damon, eftersom Shutter Island inte gick förens mycket senare just på den här bion. FIlmen var bra, lite intensiv men helt OK. En mysig och trevlig kväll, verkligen lyckad.

Det var konstigt att komma hem till ett hus utan barn, men hon hade haft det oerhört kul, och hon och familjens äldsta tjej hade sovit i samma säng och legat och fnissat till efter elva på kvällen. Hon ville helst inte åka hem imorse när jag hämtade henne, men det kan nog bli fler sleepovers eftersom det gick så bra.

Sarah och jag passade på att åka förbi Tampa Electric's Power Plant (en anläggning som förser stora delar av Tampa med elektricitet). Inte för att vi var så intresserade av själva anläggningen, utan för att den avger varmvatten ut i havet, och alla manatees (sjökor) älskar att simma runt där och njuta av det varma vattnet på vintern. Det kan samlas runt 300 sjökor där ibland!

De har ett museum om sjökor och volontärer som berättar om dem och massor av olika utsiktsbroar och grejer så man kan få en riktigt nära titt på dessa häftiga djur!

Efter det åkte vi vidare till stället vi hoppas på att flytta till SNART och gick på en naturvandring med hundarna (som var med). Sedan fick Sarah leka av sig lite vid lekplatsen och sedan hem igen. Min kompis som Sarah sovde över hos är ju dessutom min mäklare, och hon berättade att vi nog inte alls behöver vänta 3-4 månader om vi köper det här "short sale" huset, eftersom de redan gått igenom processen. Hon tippade på bara 1 månad! Så nu hoppas jag verkligen att huset finsn kvar mot slutändan av april, för jag vill verkligen ha det (om det nu är OK efter inspektion osv.). Det finns lite att fixas med, mest små kosmetiska saker, men det är ju inte alls farligt tycker jag. Och tänk om vi kunde få flytta i början på sommaren, det hade ju varit toppen. Men vi får se hur saker och ting går.

SÅ underbart väder just nu! Grönt och skönt och VARMT! Naturen sprudlar av liv, grönskan sprider ut sig och fåglarna sjunger febrilt. Härligt!

2 comments:

Desiree said...

Vad kul att höra att fredagkvällen blev precis så lyckad som du hade hoppats på. Den där resturangen förstår jag är en favorit hos er för den verkar ha en massa gott på menyn och vara ett välidgt trevligt ställe. Lång kö visar ju bara hur poppis den är. Resten av eran helg verkar även den har varit riktigt skön och mysig. Spännande med huset. Jag håller tummarna för att det ska gå vägen som sagt.

Kram

Marianne said...

Härligt att fredagskvällen blev så lyckad! Och att Sarah tyckte det var så roligt att sova över, det är ju praktiskt så att ni kan gå ut för er själva ibland.

Å vad roligt att se alla sjökor. Synd att du inte hade makeran med dig.

Nu håller jag tummarna stenhårt för att ni ska få huset!

Kram!