Wednesday, March 3, 2010

Seg dag

Känner mig så där oerhört oproduktiv. Fast det är egentligen inget som jag måste göra, har gjort det jag måste för dagen. Så man kan ju faktiskt lata sig lite... Jag gillar dock när det är saker på G och blir mycket piggare av lite action under dagen.

Igår lade jag kyckling i marinad, så ikväll ska jag prova den där djävulskyckligen som Marianne i Egypten skrev om häromdagen. Precis mina smaker... Ska bli gott! Ska nog ha lite potatis och färsk sparris snabbuppstekt i lite vitlök och olivolja, mums!

Ska nog titta på en film nu, så har jag ju något att fördriva tiden med tills det blir dags att röra på fläsket igen närmare middagstid... :-)

3 comments:

Saltistjejen said...

MEN, nu blev jag HUNGRIG!!! :-)

Marianne said...

Hoppas att du gillade det!

Men hur klarar man 1000 ord i timmen? Fast då är det facktext, inte skönlitteratur? Bara rakt språk, inte behöva tänka på rytm och stil och värderingar och tyngd och ordfärg och ...?

S w e F l o said...

Ja nu är det ju redigering, inte översättning. Texten är väldigt lättssam, en hemsida där man kan göra sina egna t-shirts och annat. I normala fall när jag översätter teknisk text brukar jag översätat ca 3000-4000 ord om dagen. Det beror helt på om någon vidare efterforskning behövs, man kan ju fasta på en del begrepp som man kanske inte känner till så väl, och då kan det ta tid. Jag kan tänka mig att literära översättningar kräver ett helt annat tankesätt, mycket mer krävande!