Wednesday, May 16, 2007

Tillökning i familjen!

Ja, av den elektroniska sorten alltså ;-)!

Igår fick vi vår nya laptop, och det var kul att leka med alla nya grejjer på den. Det tar nog ett tag innan jag vänjer mig allt nya som finns i Windows Vista, men det verkar ju bra.

Vår nya Dell laptop

Vi hade innan två datorer, varav en sprillans ny, men jag var ju alltid fast på kontoret. Den nya laptopen har WiFi och vi har anslutit en mojäng till routern så vi kan få Internet vart som helst i huset. Dessutom kan vi ju ta med mojängen när vi åker någonstans, vart det än finns en router kan vi koppla in den och dela bredband, vilket ju blir perfekt i Sverige. Så lite bloggande i trädgården kanske... Eftersom maken i princip endast inhandlade detta under så att han ska kunna göra vissa grejjer från Sverige utan att behöva oroa sig för datorproblem så kommer detta att vara mest min dator. Praktiskt när man är ute och reser!

Vi har en bärbar DVD-spelare till S, men nu får den nog stanna hemma under Sverige-resan eftersom det är mycket lättare att ha några filmer på datorn, som ju dessutom har ett extra batteri.

En av de första sakerna jag ska inhandla i Svedala är ett svenskt tangentbord. Ni märker säkert ibland att det slinker med 8:or och 9:or och dylikt när jag skriver å, ä och ö. Det är för att jag måste knappa in en rad med 5 tangenter för att få de bokstäverna när jag är på Internet, i övrigt har jag en inprogrammerad tangent var för sig när jag t.ex. jobbar. Har funderat på svenskt tangentbord länge, men eftersom jag inte varit där på 9 år så har det ju inte blivit av. Men det kommer nog att ta en del att vänja sig vid tangenterna på andra platser än vad jag är van med!

7 comments:

Fia said...

Men oj vad krängligt för dig att kunna skriva med å. ä och ö.

Du kan gå och ställa in så du enkelt kan växla mellan alfabeten genom att gå till my computer, region, add language och sedan har du en liten knapp med Eng och Swe som du bara klickar på. Funkar det inte för så hojta ska jag kolla lite mer noggrant, men tror det var så jag gjorde.

Desiree said...

Kul med ny dator. Jag har amerikanskt tangetbord här på jobbet men jag har gjort precis som Fia har beskrivit. Det tar inte lång tid innan man lär sig vart man har å,ä och ö.
Oj det var länge sedan du var i sverige. Hur har det kommit sig att du inte varit där på hela 9 år?

Annika said...

jag kör också som Fia och Des gör! Hur lätt som helst. Aldrig varit ngra problem...

VAD KUL med sprillans ny dator och Windows Vista!!! Som en ny leksak, eller hur?
Grattis!!!

S w e F l o said...

Ska prova det som Fia sa. Jag har varit upptagen med universitetet och sedan har jag varit jättesjuk i 4 år, så inte direkt på reshumör. Dessutom har maken och jag båda egna företag, jag sedan 2000, så det har varit svårt att ta ledigt!

S w e F l o said...

Nu måste jag ju bara vänja mig vid var alla bokstäverna är! :-) Tack, jag visste att man kunde göra så, har bara inte kollat in det förut...

Fia said...

Det enda som är lite knepigt att komma på i början är vart du har "@"-tecknet, det åstadkommer du genom att trycka ner ctrl och alt samtidigt och sedan trycker du på 2.
Lycka till!

Anne said...

Härligt med ny dator, alltid kul med lite tekniska leksaker. Vi köpte en ny dator i Sverige precis innan flytten så den har svenskt tangentbord. Men till nästa inköp är det bra veta det finns enkelt tricks för att få å,ä,ö.