Friday, September 28, 2007

Finished smörgåstårta

Well, until we actually eat it I won't know if it turned out OK or not... I made a goo out of tuna, lemon, mayo, dill, a little sambal oelek, fresh ground black pepper and a tiny bit of salt. The second layer had a goo I made by pulsing together liver wurst and mayo. The topping is half mayo, half whipped cream, and the decorations you can see for yourself.

Looks OK, but we will see when I actually eat it if it is!

UPDATE: It was good, but I didn't like the American liver wurst, it has a too strong flavor, and is not at all like Swedish creamy "leverpastej" (which is more like a pate). Next time I will probably do the tuna filling in both layers, it came out really good, or maybe a ham filling instead.

Ken asked if we maybe could have this as an early lunch on Thanksgiving, and then eat the turkey dinner much later instead, so he must have really liked it! It is pretty easy to make, but it looks very festive, so it brightens up a Friday dinner for sure!

7 comments:

JaCal said...

Oaho!

Now does that look good or what!? Could you send a piece?

;-)

Monica said...

Jag bjöd på smörgåstårta på doteterns kalas förra året oc det var en hit bland föräldrarna! Det som är perekt är att man inte behöver göra något när man har gästera på plats, allt är klapat och klart!

Smaskens!

Tempus Fugit said...

That looks great...

Of course it tasted good... You made it :)

I want to get well soon so I can make one too. I haven't eaten one for a long time (April).

Now I'm hungry...

Annika said...

That is NICE!!!!! Jättefint!
Har sett att butikerna säljer ngn slags pate...Kan det vara ngt att prova istället för pastej? kan man köpa pastej online, förresten?
Iallafall ser tårtan så fin ut! tack för att du lade ut bilder!!

Desiree said...

Wow vad duktigt. Vad snygg den blev! Den ser jättegod ut. Hitta bra ersättningar för leverpastej verkar lite trixigt. Kul att Ken gillade den så. Det blir nog kanon att bjuda på till thanksgivning. Roligt att bjuda på något så ultrasvenskt som smörgåstårta då.

S w e F l o said...

Ska äta resten ikväll... fast utan leverpastejröran, den tyckte jag inte om! Monica, toppenide för Sarahs 5 årsdag! Det är ju som du säger tacksamt att servera eftersom man redan har gjort allt jobb innan! Jag brukar göra lite olika sallader, lite chili och annat som i princip sköter sig själv, och ungarna brukar fp hot dogs enligt dotterns begäran.

BritGirl said...

Wow! That looks awesome!
Stop being so darn clever, will ya?! I'm off to arrange some oreos in a goo of cream and fishpaste!
Lol!