Friday, September 28, 2007

Smörgåstårta

Today I have decided to try and make a Swedish smörgåstårta. It literally means sandwich cake, and is delicious! It all depends on if I can find the ingredients I need, especially the bread. It really is suppose to stand overnight with the filling to get really juicy, but I have a feeling I won't be able to wait that long... A few hours should be sufficient I think!

How a smörgåstårta looks like is all up to you. Here are a few examples:


Layers of yummy filling!

If I manage to make one tonight I will take some pictures!


6 comments:

Annika said...

Nämen nu blir jag allvarligt SUGEN!!! Vill också äta smörgåstårta! DET är verkligen GOTT!
Snälla ta bild på din tårta sen och lägg ut på bloggen...
Ha en fin fredag!!!

Desiree said...

Smörgåstårta är verkligen supersvenskt. Jag tycker de kan vara både goda och mindre goda beroende på vad man väljer att ha i. Leverpastej kan kanske bli svårt att hitta här eller? men man kan ju ha annat i. Du får berätta om hur det gick med att hitta ingredienser och hur den blev. Ha en skön helg.

S w e F l o said...

Mår inte så där toppen idag, så energin är inte på G, men ska försöka att svänga ihop nått! Liver wurst är ju "fast" leverpastej, så man kan köra den i matberedaren tillsammans med lite majonäs och kanske vispad grädde och bostonkurka. Kanske ett lager med tonfiskröra med, har mycket tonfisk som behövs ätas upp. Jag gillar att ha majonäs och creme frasche, men det går inte att hitta här, så vispad grädde får ta platsen. Gott omman blandar 50/50. Det blir nog skinka, ost och räkor med lite gröbt och frukt ovanpå!

Annika said...

Vet du! Jag såg Creme Fraische på Giant här!!! Blev helt PAFF!! Har du kollar överallt? Det har du säkert.
Hoppas du känner dig bättre, och så hoppas jag att vi får bild av tårtan...

S w e F l o said...

Jag vet att jag har sett det någonstand här, men det var nog i grannstaden på en mataffär som ligger i ett fancy område och ganska långt borta. Men det hade inte varit heöt fel. Giant finns inte här, de flesta av de affärerna i din lista finns faktiskt inte här, bara Whole Foods. Ska nu bege mig ut i köket och påbörja tårtan, vi får se hur det blir! Ska bli mumsigt som bara den!

BritGirl said...

Wow!